GORAN MEHKEK Cropix
PAO U DRUGI PLAN

Čačić ga ne treba, Dinamo mu neće produljiti ugovor, ‘spasiti‘ ga može tek interes izvana

Sigurno je teško doživio da ga je Čačić gurnuo u ‘drugi ešalon‘, da utakmice mora gledati s tribine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2022. 08:08

Priznajemo, iznenadili smo se kad je Ante Čačić bosansko-hercegovačkog reprezentativca Amera Gojaka uputio na trening po “posebnom programu”, poslavši ga u društvo one “skupine TNT” koja ne konkurira za utakmice. Očito, Čačić ga ne vidi u svojoj momčadi.

Da, rekao je trener da ne treba značiti da je bilo tko iz TNT-a otpisan, da će i ti dečki moći konkurirati za neke utakmice, ali, ipak, jasno je tim dečkima koji nisu u prvom planu da im se crno piše.

Ali, vratimo se Gojaku, koji već pet godina igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i koji je igrač koji je imao itekakav značaj za Dinamo, prije nego je u listopadu 2020. godine po njega stigao talijanski Torino. Ipak, nakon jednosezonske posudbe talijanski je klub odbio otkupiti Gojakov ugovor i ovaj se veznjak opet vratio u Maksimir. Po povratku je Gojak dobivao prilike i kod Krznara i kod Kopića, ali nikad se nije moglo kazati da je dio udarne jedanaestorice. Ušao je Gojak u posljednju godinu ugovora s Modrima, a klub mu neće ponuditi novi ugovor.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U Maksimiru respektiraju činjenicu da ga Čačić jednostavno ne vidi u svojim zamislima. Dobro, kao što je rekao Čačić, možda će Gojak tu i tamo opet biti priključen prvoj momčadi, tko zna, možda će i u utorak protiv Škupija dobiti neku minutažu, ali to sigurno ne može zadovoljiti Gojaka, koji bi sad s 25 godina trebao biti u naponu profesionalne karijere. Naravno, Dinamo bi ga htio prodati s obzirom na tu posljednju godinu ugovora i činjenicu da ga trener “ne vidi”, ali je problem što na Maksimirsku 128 dosad nije stigla niti jedna ponuda za Gojaka. Naravno, ima još vremena do konca mercata, možda neka i stigne jer već se u petak pojavilo nekoliko upita za modrog veznjaka, a doznajemo da se radi o Sampdoriji, Empoliju i Salernitani.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Uglavnom, vrlo pozitivna figura svlačionice, pošten i radišan dečko, pravi profesionalac, sigurno ne živi svoje najspokojnije dane. Sigurno je teško doživio da ga je Čačić gurnuo u “drugi ešalon”, da utakmice mora gledati s tribine i nema dvojbe da si postavlja pitanje što će biti s njegovom karijerom. Kako sada stvari stoje, spasiti ga može jedino neka inozemna ponuda, kamo sreće da se upiti iz Italije pretvore u službene ponude...

Najviše HNL nastupa za Dinamo od igrača iz aktualnog kadra (bez sinoćnje utakmice)

211 - Arijan Ademi

168 - Dominik Livaković

131 - Amer Gojak

117 - Mislav Oršić

105 - Bruno Petković

84 - Dino Perić, Kevin Theophile-Catherine

81 - Luka Ivanušec

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:41