Ante Čačić je zadovoljan pripremama Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
DINAMO ZAVRŠIO PRIPREME

Čačić iskreno nakon remija sa Spartakom: ‘Dobrim dijelom utakmice nismo bili momčad, ali veseli jedna stvar‘

Modri su u posljednjoj utakmici priprema odigrali neriješeno protiv Spartaka iz Trnave.
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2022. 22:23

Dinamo je završio svoje pripreme u Sloveniji, a posljednjeg dana je odigrana utakmica protiv slovačkog Spartaka iz Trnave. Modri su gubili 3:0, ali konačni rezultat je na kraju bio 3:3 s golom Emrelija u 90. minuti za remi.

"Ova utakmica je došla na zadnji dan priprema, zaista se akumulirao umor, a to se vidjelo jer smo napravili previše individualnih tehničkih grešaka. Nismo se uspjeli dobrim dijelom utakmice spojiti da funkcioniramo kao momčad, a posljedica je bio taj negativni rezultat. Sve to ide u službu i na uštrb onoga što smo radili, za očekivati je bilo da momčad bude najumornija, ali veseli da smo se uspjeli vratiti. Posebno me veseli da niti jedan igrač nije ispao iz stroja, svi su zdravi", rekao je nakon utakmice trener zagrebačke momčadi Ante Čačić i dodao:

"Ne radimo pripreme za ovakve utakmice. Uvijek je bolje pobjeđivati, ali ponekad nas pobjeda odvede u krivu ulicu. Mi nakon vraćanja u Zagreb u sljedeća dva mjeseca praktično više ne možemo spojiti niti jedan razvojni trening i učinili smo sve da napravimo dovoljnu zalihu za sve što nas čeka u sljedeća dva mjeseca."

Utakmicu je komentirao i Stefan Ristovski

"Zbog ovog preokreta toga je nogomet i zanimljiv, moraš odigrati do kraja. Sretni smo što smo na kraju izašli svi zdravi, bez ozbiljnih ozljeda. Predstoji nam odmor od dva dana i u ponedjeljak krećemo s pripremama za Superkup."

image

Stafen Ristovski je na ovoj utakmici igrao protiv brata Milana

BORIS KOVACEV Cropix

Ristovski je u ovoj utakmici igrao protiv brata Milana.

"S obzirom na to da je imao tešku ozljedu prije godinu i pol dana, sretan sam zbog njega što igra stalno u svojem klubu i što je reprezentativac. Nogomet je takav - nisam očekivao da ću jednog dana igrati protiv njega. Ponosan sam na njega i nadam se da će stići daleko."

Makedonski reprezentativac je cijele pripreme ocijenio uspješnima:

"Pripreme kao pripreme, uvijek kažem da su teške i naporne. Zbog toga smo tu, da se pripremimo. Kao što sam rekao, sretan sam da je sve završilo bez ikakvih teških ozljeda. Raspored je težak, imali smo reprezentativne obveze nakon prošle sezone i sada nam predstoji mali odmor i početak sezone", zaključio je Ristovski.

Slično zbori i Luka Menalo:

"Umor se akumulirao, stvarno smo dosta jako radili na pripremama. Danas su bili i jako teški uvjeti za igru, ali to nije nikakav alibi. Mislim da smo odlično odradili pripreme i krećemo u sezonu", rekao je Menalo i kratko komentirao današnju utakmicu:

"Nije lako kad gubiš 3:0, a na kraju smo izvukli remi. Vjerujem da su bili sretni zbog zadnjih dojma zbog boljeg dojma prije povratka kući."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:39