Ante Čačić

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRESICA NA MAKSIMIRU

Čačić iznio nove informacije o Petkoviću, a dotaknuo se još jednog ključnog igrača: ‘Ta klauzula je preniska‘

‘Ugovori? Neki su potpisali, s nekima se razgovara, sve će biti riješeno do starta ljetnih priprema‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2023. 09:34

Modri u subotu od 17 sati gostuju kod Gorice, posljednjeplasirane momčadi HNL-a. Na startu proljetnog dijela sezone, u Maksimiru su Čačićeva i Sopićeva momčad odigrali su neodlučeno 0:0, Dinamo nikako nije mogao probiti čvrst blok gostiju. U Maksimiru je održana press konferencija, a trener Ante Čačić je kazao.

- Nakon stanke kreće prvenstvo. Svi se vratili zdravi s reprezentativnih selekcija. Na Petkovića i Perića ne možemo računati protiv Gorice. Idemo na zahtjevnu utakmicu protiv momčadi koja gaji nadu za ostanak u ligi. Nadam se da ćemo biti učinkovitiji nego na startu proljeća. Nadam se da će travnjak biti dobar, ne onakvi na koje sam se prije žalio. Gorica cijelo proljeće igra jako dobro. Trenutni položaj na ljestvici to ne pokazuje, ali teško je igrati kad si u takvoj situaciji. Sopić ima sjajnu energiju i napravit će sjajnu trenersku karijeru - kazao je Čačić

Trener Modrih je kazao da Petković u ponedjeljak ide na kontrolni pregled, a da ozljeda iziskuje stanku od tri do četiri tjedna. Perić je pak danas izvadio konce iz operiranog palca, ali neće biti spreman za sudar s Goricom. Pričalo se opet o Ademiju...

- Neće ga bi lako zamijeniti. Ali Livaković je zaslužio da bude kapetan i nasljednik Ademija, tu nećemo biti u hendikepu. Rekao sam jednom za Livakovića da je najbolji vratar kojeg sam vidio. Sjajno je branio u Turskoj, ali tako brani stalno. Mislim da je klauzula za njegovu prodaju preniska.

Inače, klauzula iznosi 10 milijuna eura. Na pitanje novinara o Vatrenima Čačić je opet govorio o Livakoviću...

image

Dominik Livaković

TOM DUBRAVEC Cropix

- Hrvatska neće imati problema u ovoj skupini. Nakon utakmice u Splitu nisam bio razočaran, mogla je biti zatvorena i ranije po prilikama koje smo imali, a onda se sve okrenulo. Gard i igra i u Splitu i Turskoj nam garantira da Hrvatska nije u problemu. Otvaranje utakmice u Turskoj je moglo biti neugodno po nas, ali imali smo na golu vratara najboljeg na ovim prostorima, a pratim sve od 1958. godine i Gordana Irovića. A Livaković će biti još bolji nego sada.

Kaže da prvenstvo još nije riješeno.

- U svaku utakmicu moramo ući odgovorno. Ako tako bude, onda će i oni s manjom minutažom dobiti priliku.

Kazao je da će do početka zimskim priprema biti riješena kompletna slika kad se radi o potpisima ugovora s igračima.

- Neki su potpisali, s nekima se razgovara, sve će biti riješeno do starta ljetnih priprema - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:15