CROPIX, SN ILUSTRACIJA, PROFIMEDIA
SADA JE SLUŽBENO

Čačić je bivši, Dinamo preuzima veliko ime hrvatskog nogometa, već je uzeo četiri trofeja!

U Dinamu je počeo igračku karijeru, a sad se nakon više od desetljeća vraća kao trener
Piše: SN/D. Olivari/T. JuranovićObjavljeno: 06. travanj 2023. 17:23

Dugo je trebalo Dinamu da povuče logičan potez nakon ispadanja od Šibenika iz Kupa Hrvatske, ali napokon je sve poznato - Ante Čačić više nije trener Modrih, a njegov nasljednik je Igor Bišćan. Maksimirski klub je poslijepodne potvrdio odluku o prekidu suradnje s Antom Čačićem, a nešto prije 20 sati stigla je i objava o njegovom nasljedniku.

"Bivši maksimirski junior, kasnije kapetan prve momčadi, jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kluba i dosadašnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imat će i novi stučni stožer u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodit će već ovu subotu protiv Lokomotive", objavio je maksimirski klub nakon što je par sati prije s Maksimira ‘ispraćen‘ Ante Čačić.

"GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Antom Čačićem koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama kao ni funkciju sportskog direktora.

Ante Čačić preuzeo je klupu prve momčadi u travnju 2022. godine te je vodio Dinamo u ukupno 49 službenih i šest prijateljskih utakmica. Ulogu glavnoga stratega maksimirske momčadi imao je u četiri službena natjecanja: HNL-u, Kupu, Superkupu i Ligi prvaka. U tom je opusu s plavima upisao 30 pobjeda, 10 remija i devet poraza uz gol razliku 101:49. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv Chelseaja u grupnoj fazi Lige prvaka i Bodø/Glimta u play-offu.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u budućnosti.

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost", objavio je Dinamo.

image

Velika Gorica, 020921.
Hrvatska U21 - Azerbajdzan, utakmica kvalifkacija za Europsko prvenstvo 2023.
Na fotografiji: Igor Biscan.
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Dogodilo se ono što smo i ekskluzivno najavili. Bišćan u Dinamo stiže sa svojim stručnim stožerom s kojim je vodio mladu reprezentaciju.

Bišćanovo ime se u kontekstu klupe Dinama spominje još od kada je Dario Šimić postao član Uprave. Nije nikakva tajna kako je Šimić želio da Bišćan vodi Dinamo, ideja je bila da on eventualno na Maksimir dođe nakon završetka ove sezone, ali kriza rezultata koje je Čačić imao navela je čelne ljude Dinama da odmah potraže rješenje za klupu. I u toj situaciji nije se išlo na neko privremeno rješenje, poput Roya Ferenčine ili Stjepana Tomasa, nego je pao dogovor s Bišćanom.

image

Igor Bišćan

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ostaje još pitanje što će se dogoditi s U21 reprezentacijom Hrvatske kojoj je Bišćan izbornik, a koja u lipnju igra Europsko prvenstvo. Spominje se ime aktualnog Dalićevog pomoćnika Ivice Olića, a vjerujemo kako će se u trokutu Bišćan-Dinamo-HNS pronaći najbolje rješenje i za taj problem.

Bišćanu će Dinamo biti četvrti klub u trenerskoj karijeri. Na klupu je prvi put sjeo 2016. u Rudešu kojeg je iz druge uveo u Prvu HNL. Slijedila je ljubljanska Olimpija gdje je osvojio dvostruku krunu, ali ga je predsjednik kluba Milan Mandarić, svejedno smijenio. Nakon toga Bišćan odlazi u Rijeku s kojom je 2019. osvojio Kup Hrvatske, a u rujnu iste godine napustio klub. Desetak dana poslije imenovan je izbornik hrvatske U21 reprezentacije s kojom je dva puta izborio nastup na Europskom prvenstvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 12:18