RONALD GORSIC Cropix
NO, CILJ JE OSTVAREN

Čačić je opet bio u nemilosti, ali možda si je ovoga puta sam kriv. Kao da je svojim potezom ugasio momčad...

Završilo je najbolje moguće za Modre, ali i nakon ove utakmice će se raspravljati o Dinamovoj igri
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 23:21

Najvažnije je svakako da je Dinamo osigurao play-off Lige prvaka i siguran plasman u Europsku ligu, koji donosi 11,4 milijuna eura uključujući i europske koeficijente posljednjih deset godina. Lijep je to uspjeh, još jedan cilj je ostvaren. To su činjenice, a sve u utorak u Maksimiru je bila prava ludnica.

Da ste, recimo, bili u cirkusu, otišli biste prezadovoljni zabavom, tražili biste bis. Jučer su se zaista svi mogli sjajno zabaviti, ali Dinamovi navijači sigurno su za vrijeme utakmice morali u usta ubaciti neke tablete za smirenje. Što li smo sve vidjeli na utakmici koja kao da se igrala na rollercoasteru, nešto neviđeno. Ludogorec je završio utakmicu s osam igrača, francuski sudac isključio im je tri igrača, dosudio je tri jedanaesterca...

image
RONALD GORSIC Cropix

Modri su odigrali odlično prvo poluvrijeme, vodili su s 3:0, pa su onda s igračem više primili dva pogotka. Pitali smo se u stilu legendarnog Mladena Delića:

”Ljudi, pa je l’ to moguće?!”.

Tribine su polako dobivale slom živaca, Dinamo je vodio, a navijači su zviždali, gromoglasno. Ne sjećamo se toga, ne sjećamo se da je Dinamo u jednoj europskoj utakmici vodio, a da su tribine bile toliko razočarane. Trener Ante Čačić opet je bio u nemilosti. Možda si je ovoga puta i sam kriv. Na poluvremenu je iz igre izvadio tri igrača, jedan je bio Martin Baturina, koji je davao ton Dinamovoj igri. Kao da je tim izmjenama ugasio svoju momčad, koja se totalno umrtvila, kao da su te izmjene totalno psihološki negativno djelovale na momčad. Onaj moćni i razigrani Dinamo iz prve dionice pogubio se kao češki turisti na Velebitu. Čak je izgledalo da bi Bugari mogli do poravnanja. Nije valjda Čačić želio odmoriti Baturinu, Ristovskog i Mišića za veliku subotnji derbi s Hajdukom? Pa, to se baš ne radi u utakmici s takvim ulogom koja donosi milijune eura, koja otvara put prema Ligi prvaka.

image
RONALD GORSIC Cropix

No, prvaci Bugarske su u tom svom maksimirskom ludilu gubili živce kao Dinamovi navijači na tribinama. Stiglo je još jedno isključenje, pred kraj i treće... Pomogli su malo svojom nervozom. Na kraju Dinamo se uspio dokopati željenog. Imali su Modri četiri posebno raspoložena igrača, koji su jučer bili najveći zaslužnici za trijumf. To su Mislav Oršić, koji je jučer s dva pogotka stigao do cifre od 25 europskih pogodaka za Dinamo, Josip Drmić je odigrao svoju najbolju utakmicu za Dinamo, postigao svoj prvi europski pogodak u plavom dresu, Špikić je također odigrao svoju najbolju partiju, Martin Baturina je bio graditelj i stožerni igrač do izmjene. Završilo je najbolje moguće za Modre, ali opet će se i nakon ove utakmice raspravljati o Dinamovoj igri, pogotovo onoj u drugom poluvremenu.

No, eto, opet je rezultat tu, s time svakako treba biti zadovoljan. I s igrom u prvom poluvremenu. Ta predstava iz prvih 45 minuta treba biti putokaz za dalje, za play-off Lige prvaka protiv Bodo/Glimta.

Linker
25. travanj 2024 06:29