Ante Čačić je poslao i poruku svim navijačima, ali i mrziteljima Dinama

 MATIJA DJANJESIC Cropix
JASNA PORUKA

Čačić komentirao izjave Drmića i Petkovića, pričao o taktici i ispalio: ‘Hejteri, ovo nas neće destabilizirati!‘

Trener Dinama je iskreno progovorio o Ligi prvaka i izjavama svojih igrača nakon poraza u Salzburgu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2022. 22:57

Dinamo je u Ligi prvaka izgubio s 1:0 na gostovanju kod RB Salzburga. Jedini gol domaćini su zabili iz penala, a nakon utakmice je napadač Dinama Josip Drmić, kojem je VAR i poništio gol, uputio kritiku na taktiku Modrih i istaknuo kako Dinamo mora igrati atraktivniji, napadački nogomet.

Na tu se utakmicu i Drmićevu rečenicu sada osvrnuo i trener Dinama Ante Čačić koji je gostujući u Dnevniku RTL-a istaknuo kako to nije shvatio kao kritiku.

"Nisam to shvatio kao kritiku iako se i tako može iščitati. To je izjava nakon utakmice u kojoj je, po meni, Drmić malo izašao iz svojih ingerencija. Kao igrač se treba baviti svojim učinkom unutar momčadi, a to na koji način će ekipa igrati se zna čiji je zadatak. Prospavana je noć i danas smo sve to dobro rabistrili na sastanku", rekao je Čačić pa dodao:

"Porazgovarali smo i dobro razbistrili sve. Mislim da smo završili s time. On je svjestan da je preduboko ušao u analizu koja na kraju krajeva nije ni točna. Nažalost svih onih hejtera, ovo nas neće destabilizirati. I na veselje svih naših ljubitelja i navijača, Dinamo ide dalje! Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo kako bi Dinamo bio učinkovitiji."

Čačić je prokomentirao i taktiku.

"Dinamo je imao dovoljan broj igrača koji gravitiraju prema naprijed. Druga je stvar što nam je protivnik onemogućio da budemo prisutniji u njihovom šesnaestercu. No, ako pogledate svih 90 minuta, vidjet ćete da se utakmica prelomila u jednom detalju, a to je taj penal."

Navijači i analitičari Dinama vjeruju kako Dinamo može proći dalje u Europi, a Čačić je naglasio koliko je to težak zadatak.

"Govorimo o Ligi prvaka! Pogledajte koji su to klubovi, kakvu infrastrukturu imaju, koje uvjete imaju i kakvi su im budžeti, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan. Protiv Chelseaja nam se dosta toga poklopilo, na San Siru smo bili živi do 70. minute, a u Salzburgu je to bila utakmica protiv ekipe protiv koje je jako teško igrati", rekao je Čačić.

Trener Dinama se osvrnuo i na izjavu Brune Petkovića koji je rekao kako Dinamo precjenjuje protivnike u Europi, a sebe podcjenjuje.

"Mislim da je Bruno rekao nešto što je točno. Nikoga se ne treba bojati, ni pred kime ne treba ustuknuti, niti se nekome predavati, a nikog se ne treba ni omalovažavati, ali to se sve treba potvrditi na terenu, a ne nakon utakmice pred mikrofonom", rekao je Čačić pa zaključio:

"Mislim da su moji igrači toga svjesni. Na kraju krajeva, naši igrači su napravili velik rezultat. Silno sam ponosan na to. Držimo tron na način koji još nije zabilježen u Hrvatskoj do sada, osvojili smo Superkup i igramo najeminentnije svjetsko natjecanje. Nema razloga da si radimo pakao i nervozu i da budemo nesretni. Moramo biti pozitivni. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i pružiti dobru predstavu u utorak", poručuje trener Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:29