FOTO: Profimedia, Cropix/ ILUSTRACIJA: SN
PLAN ZA IDUĆU SEZONU

Čačić obavio prvi krug razgovora s ‘velikom četvorkom‘, nijedan od njih zasad ne želi produljiti ugovor

Saznajemo i da delegacija Dinama uskoro odlazi na sastanak kod gradonačelnika Tomislava Tomaševića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. ožujak 2023. 19:47

Dinamo je konačno kompletirao Upravu, svoj potpis na ugovor je stavio i Dario Šimić. Iako je posljednji i službeno postao član četveročlane Uprave, njegov potpis se i očekivao, teško je bilo za povjerovati da bi nakon cijele priče odustao. Prihvatio je na koncu Šimić ono što mu je ponudio klub, odnosno uspostavu skauting sustava za seniorsku momčad, te reorganizaciju nogometne škole. Naravno, te uloge podrazumijevaju i suradnju s ljudima u klubu, s Upravom, trenerom i sportskim direktorom Čačićem, šefom nogometne škole Tomislavom Butinom.

Dakle, shvatili ste, ono što smo najavili prije neki dan se obistinilo, Šimić neće biti nadređen treneru i sportskom direktoru Anti Čačiću.

Uostalom, prema našim informacijama, to mu nitko iz kluba nikada nije niti obećao. Dario je potpisom ugovora pokazao da je stigao u Dinamo s jasnim ciljem, unapređenje kluba na razinama koje su njegova zaduženja, te za koje ima odgovornost. Vjerojatno je dio javnosti očekivao da će Šimić preuzeti kompletnu sportsku politiku kuba, možda i postati sportski direktor, ali ovoga trenutka to nije bilo izvedivo.

Nitko to naravno ne može tvrditi, ali možda bi se u budućnosti stvari mogle i promijeniti. Ako danas-sutra trener Čačić nakon isteka svog ugovora, ili i prije isteka svog ugovora, ode iz kluba, onda bi se moglo pretpostaviti da bi Šimić mogao postati sportski direktor. S tim da bi onda morao napustiti mjesto u Upravi, jer ne može se biti sportski direktor i član Uprave istodobno.

Uglavnom, kompletna ova priča završila je očekivano. Šimić je već krenuo s radom u svom djelokrugu posla, a također i trener, te sportski direktor Čačić koji je ovoga trenutka jedini i glavni čovjek za sportsku politiku. Obavio je razgovor s četvoricom krucijalnih igrača, Livakovićem, Petkovićem, Ristovskim i Mišićem. Radi se naravno o produljenju njihovih ugovora koji imaju rok trajanja do ljeta 2024. godine.

image

Dominik Livaković

Ronald Goršić/Cropix

Čačić želi zadržati tu "veliku četvorku", što je sasvim logično nakon odlazaka Oršića i Ademija. Naravno, odluku će, uz Čačića, donijeti Uprava kluba i predsjednik Barišić, koji će zajednički odlučiti hoće li prihvatiti financijske zahtjeve igrača. Za sada nakon prvog kruga razgovora, taj dogovor još nije postignut, nitko od glavnih igrača još nije pristao na produljenje ugovora, što ne znači naravno da se to uskoro neće dogoditi.

Čačić će uskoro vjerojatno razgovarati i s drugim igračima, treba slagati momčad za iduću sezonu.

image

Bruno Petković

Jakov Prkić/Cropix

Inače, saznajemo da delegacija Dinama uskoro odlazi na sastanak kod gradonačelnika Tomislava Tomaševića, tema je jasno stadion. Također, sastala se i radna skupina za izradu novog Dinamovog Statuta. Mnogo toga zbiva se u maksimirskom domu.

Linker
25. travanj 2024 21:43