MATIJA DJANJESIC Cropix
OČEKUJE SE PRAVA FEŠTA

Čačić se uoči ‘sraza u zavjetrini‘ posebno veseli jednom čovjeku: ‘ Malo je takvih igrača bilo...‘

‘Imat ćemo na raspolaganju 15 igrača i 2 vratara. Igrat će oni koji su do sada imali manju minutažu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2022. 18:00

Gotova je reprezentativna stanka, Dinamo se vraća u grotlo paklenog ritma koje ga čeka do Svjetskog prvenstva u Kataru. Dosada smo pisali o stalnim okršajima u HNL-u i Europi, a u utorak se u Jarmini igra jedna utakmica, nazovimo je ‘sraz u zavjetrini‘. Na programu je kup, šesmaestina finala protivnik Modrih su Borinci. Igra se u kraju koji je sklon Dinamu, očekuje se prava fešta, nogometni praznik u tom kraju.

- Ta nam utakmica dolazi na kraju mikro ciklusa koji smo napravili u reprezentativnoj stanci. Biti ćemo lišeni nazočnosti naših reprezentativaca. Ali imamo zavidan fond igrača, igrati ćemo u jednom dobrom sastavu koji će nadam se pružiti jednu dobru partiju i razveseliti brojne pristaše Dinama u tom kraju. U Jarmini i okolici ima puno naših navijača. Veseli nas to gostovanje - veli trener Dinama Ante Čačić

Napomnije da se radi o kup natjecanju gdje su mogući svakojaki rezultati...

- Učiniti ćemo sve da utakmicu odradimo na način koji će nas zadovoljiti. Igrači moraju imati kvalitetan podražaj, siguran sam da će im domaćini u tome pripomoći s velikom željom da im se odupru. Mi ćemo napravti apsolutno sve da Dinamo bude na svojoj pravoj razini. To je i prilika za neke igrače koji su manje igrali. Oni će imati veću minutažu. A u subotu nas čeka već nastavak HNL-a, pa onda put u Salzburg. Opet ulazimo u pakleni ritam.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U kakvom će sastavu Modri istrčati u Jarmini? Hoće li izostati još netko osim reprezentativaca?

- Imat ćemo na raspolganju 15 igrača i 2 vratara. Kažem, igrati će oni koji su do sada imali manju minutažu. Konkretno će to biti Štefulj, vidjeti ćemo i kakva je situacija s Marinom. Iskoristiti ćemo utakmicu kako bi se oni koji do sada nisu bili u adekvatnim minutama predstave na način koji je potreban da bi danas-sutra participirali u našim slijedećim ogledima.

Kako je prošao ovaj odmor u vrijeme stanke zbog reprezentativnih nastupa?

- Napravili smo nekoliko dana stanke da se malo odmaknemo od stadiona, da se malo posvetimo svojim najbližima, da se malo relaksiramo i odmorimo. To govorim o stožeru. Igrači nisu imali poptuni odmor, imali su zadatke koje su obavljali. Dobili su zadatke koje su morali napraviti, oni su to učinili. Uradili smo i pet treninga, a sutra će biti ozbiljan test u Jarmini. Zadovoljan sam, svi su zdravi. Ristovski se vraća, Perić isto tako. Ova stanka nam je na kraju dobro došla.

Ante je za kraj kazao što ga posebno veseli kad je sutrašnji dan u pitanju...

- Jako sam radostan što ću vidjeti svog prijatelja Petra Bručića. On je iz Jarmine, dobio je službeni poziv iz Dinama za ovu utakmicu. To je naš veliki igrač, sjetimo se samo ‘generacije 82‘. On je bio dio te priče. Bio je sjajan nogometaš i odličan je čovjek. Malo je takvih igrača bilo. Radilo se o igraču velikog znanja, odlične motorike, bio je polivalentni igrač koji je mogao igrati u sredini terena na svim pozicijama, pa čak i na krilu, to je ono što danas zovemo ‘wingerom‘. Dao je dosta golova, bio je vrhunski asistent, na kraju je napravio lijepu karijeru u Rapidu. Bio je veliki prijatelj mog nažalost pokojnog prijatelja Vjekoslava Kobasića, zaista je vrhunska osoba. Siguran sam da ćemo se vrhunski osjećati u Jarmini - zaključio je Čačić

Linker
24. travanj 2024 20:44