Ante Čačić

 Nikša Stipaničev/Cropix
PRVA REAKCIJA

Čačić: Trener uvijek snosi više odgovornosti za poraz nego zasluga za pobjedu. Nismo bili loši, dominirali smo

‘Ristovski nije ugurao loptu u gol s metra udaljenosti, a Drmić u situaciji jedan na jedan‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. travanj 2023. 19:51

Trener Dinama Ante Čačić komentirao je poraz Dinama od Šibenika (1:2) u polufinalu Hrvatskog kupa. Svjestan je da se pitanje pobjednika moglo riješiti još u prvom dijelu, no na kraju su domaćini sa Šubićevca stigli do preokreta u drugom dijelu pogocima Ikera Poza (72.) i Duje Čopa (90+3.) u zadnjim sekundama ogleda.

- Imali smo dobro otvaranje i par situacija po kojima smo mogli riješiti utakmicu. Eto, dešavaju nam se situacije da primamo kad ne treba. Nismo mogli ni na Ivanušeca računati. Napravili smo dosta prilika na zahtjevnom terenu. Nismo iskoristili dominaciju. Realizacija je naš ključni problem posljednjih mjesec dana i to se vidi po rezultatima.

Zašto je mijenjao Drmića?

- Morali smo vaditi Drmića jer je osjetio aduktor, to je razlog zašto smo ga vadili.

Zašto ovakav početni sastav?

- Jer je Ivanušec ozlijeđen, Šutalo umoran. Za tri dana čeka nas nova utakmica. Nismo bili loši, ali vidjeli ste nismo ugurali loptu u gol. Ristovski s metra, a Drmić u situaciji jedan na jedan. A Šibenik je zabio eurogol na kraju, želim im svako dobro u finalu.

Realizacija je već dugo problem?

- Devet golova je Petković, osam Oršić, a šest Ivanušec. Sada ih nemamo. Trener uvijek više snosi odgovornost za loš, nego zasluge za dobar rezultat. Nogomet je igra koja nosi puno iznenađenja, tužan sam, naše su ambicije bili ići do kraja. Poklekli smo ovdje.

Imate li snage podići momčad?

- Svaka je utakmica teška, Lokomotiva će isto biti u subotu. Sve smo učinili da dođemo do pobjede, ali nismo uspjeli. Nije bilo umora ili manjka energije. Nismo došli u dobre šanse napucavanjem, nego izgradnjom igre - rekao je Čačić za televiziju MaxSport.

Linker
12. svibanj 2024 07:28