Martin Baturina slavi gol protiv Hajduka

 DAMIR KRAJAC Cropix
DEČKO KOJI JE RIJEŠIO HAJDUK

Čačić više ne smije više biti tvrdoglav: Vrijeme je da ‘naš dečec‘, plava desetka, istrči odmah u prvih 11!

Čačić ne smije robovati nikakvim predrasudama kad se radi o udarnom sastavu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2022. 06:05

Kako će Ante Čačić posložiti momčad za subotnju utakmicu s Slaven Belupom u Koprivnici? Hoće li čuvati neke važne igrače za uzvrat s Škupijem, za utakmicu koja ima ogromno značenje, jer bi posrtanje od Makedonaca bila ogromna blamaža i kraj sna o Ligi prvaka, te onog projekta od 20 milijuna eura koji bi trebali završiti u plavoj blagajni ako se Čačićeva momčad plasira u najjače klupsko natjecanje na svijetu.

Odgovor na pitanje o možebitnim promjenama u momčadi stići će vrlo brzo. Ono što nas posebno zanima jest hoće li trener Modrih rehabilitirati Petra Bočkaja i pružiti mu priliku na lijevom boku? Ili će možda angažirati Štefulja? Ili će opet na tu poziciju gurnuti Roberta Ljubičića? Čačićev zadatak je definitivno rehabilitacija Bočkaja, a ako sudar s Farmaceutima nije ta prilika, kad će onda biti?

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Zanima nas još nešto. Martin Baturina! Čačić ne smije biti tvrdoglav, Slaven Belupo je prilika da ‘naš dečec‘ dobije pravu priliku na poziciji ‘desetke‘. Uostalom, taj broj mu je i dodijeljen u plavoj svlačionici. U posljednjem kolu prošlog prvenstva Baturina je svojim ulaskom riješio Hajduk u sudačkoj nadoknadi, u utakmici Superkupa ušao je u završnici utakmice umjesto Ademija i svoju malu minutažu odradio je dobro. Protiv Lokomotive ostao je zamrznut na klupi, dok je njegov ulazak umjesto Mišića protiv Škupija pokrenuo momčad. Svojih pola sata protiv Makedonaca odigrao je vrlo dobro, gurnuo nekoliko finih pasova, s njim u igri Dinamova igra djeluje konkretnije.

image
BORIS KOVACEV Cropix

Baturina bi mogao biti pravo rješenje za modru veznu liniju, radi se o znalcu s izrazito izraženom nogometnom idejom, ćemu čekati s njim? Premlad za playmakera? Zašto? Ovoj momčadi su, to se dobro vidjelo na okršaju s momčadi Goce Sedloskog potrebne promjene. Modri imaju podosta kvalitetnih nogometaša, Čačić mora samo izbalansirati momčad. To mu je sad najveći zadatak. Konačno, možda se baš na utakmici s Slaven Belupom ukaže netko iz drugog plana koji bi mogao pomoći u Skopju. Također, postavlja se pitanje je li Moharrami idealno rješenje za desni bok? Da, centrirao je Iranac za poravnanje Ademija protiv Škupija, ali ima podosta problema u defenzivi, to se vijdelo i protiv Hajduka i Makedonaca. Nije li vrijeme da tu poziciju preuzme Ristovski koji ju je prošle sezone čvrsto držao? Čačić ne smije robovati nikakvim predrasudama kad se radi o udarnom sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 11:46