Luka Menalo i Sven Vojnović

 TOM DUBRAVEC Cropix
NOVOSTI S MAKSIMIRA

FOTO: Čačićev džoker doživio lakši potres mozga nakon dva žestoka sudara i izlaska s terena

Nogometaš Modrih nije izgledao dobro. Danas je stigla informacija da je imao lakši potres mozga
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. veljača 2023. 06:12

Baš su se vratar Splita Sven Vojnović i modri napadač Luka Menalo namjerili jedan na drugoga u utakmici osmine finala Hrvatskoga kupa na Parku mladeži. Već u prvom poluvremenu žestoko su se sudarili u zračnom dvoboju, imali smo osjećaj da se niti jedan niti drugi neće podignuti s travnjaka nakon tog duela. Međutim, bila je to kriva pretpostavka, obojica su se osovili na noge i nastavili s utakmicom.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

No, u drugom poluvremenu, petnaestak minuta prije kraja ogleda, opet su bili u žestokom sudaru, ovoga puta nisu mogli nastaviti. Bilo je previše i za jednog i za drugog. Vojnovića je zamijenio Kolovrat, a Menala Gurlica.

Nogometaš Modrih, a to se vidjelo kad je zasjeo na klupu, nije izgledao dobro. U srijedu je stigla informacija da je Luka imao lakši potres mozga, ali da se bolje osjeća nego neposredno nakon utakmice. Po svemu, s Menalom bi sve trebalo biti u redu. Ali naravno, treba vidjeti kad će se vratiti treninzima.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Vjeruje se da bi se to moglo dogoditi ubrzo. Menalo je ove sezone nastupio u ukupno 14 utakmica za Dinamo, 9 u HNL-u, četiri u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te jednom u kupu protiv Splita u utorak. Ukupno je odigrao 504 minute. Bio je asistent u utakmici sa Škupijem na gostovanju u plavoj pobjedi od 1:0, kad je sjajno uposlio Ademija za pogodak vrijedan prolaza dalje. Postigao je i u HNL-u jedan pogodak, protiv Lokomotive u prvom kolu, a u nacionalnom prvenstvu je ubilježio i tri asistencije. U proljetnom dijelu sezone trener Ante Čačić koristio ga je po 13 minuta u utakmicama s Goricom i Slavenom Belupom, dok je protiv Lokomotive i Istre 1961 ostao na klupi.

Linker
01. prosinac 2023 18:28