Ante Čačić traži prolazak u skupine Lige prvaka

 GORAN MEHKEK Cropix
TRAŽI SE POBJEDA

Čačićevi problemi uoči Dinamove utakmice sezone - otpao prvotimac iz zadnje dvije utakmice?

Dinamo sutra igra uzvratnu utakmicu playoffa Lige prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 19:29

Ante Čačić je na press konferenciju u predvečerje uzvratne utakmice s prvakom Norveške, Bodo/Glimtom stigao samouvjerenog garda, ali tako je dolazio i na sve ostale presice koje su prethodile ovoj.

Trener maksimalno vjeruje svojim igračima, vjeruje da će uspjeti dohvatiti najveću nagradu, ulazak u Ligu prvaka. Dosadašnji rezultati Modrih mu svakako daju za pravo. Konačno, ako izuzmemo onu utakmicu u Norveškoj, vidljiv je napredak njegove momčadi. Stalnim rotacijama uspio je zadržati svježinu neposrednih proizvođača, atmosfera u svlačionici je odlična, Dinamo ima pravo na nadu, veliku nadu da će ostvariti još jedan veliki rezultat. Uz Čačića, utakmicu je najavio i kapetan Arijan Ademi.

"Dočekali smo i taj trenutak, da igramo utakmicu za Ligu prvaka. Utakmicu dočekujemo u dobrom ozračju, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka", kazao je Čačić

Kapetan Arijan Ademi se nastavio na Čačića.

"Znamo kakva nas utakmica očekuje, zahtijevan je suparnik. Nadam se da će sve dobro završiti, imat ćemo ogroman vjetar u leđa od punog stadiona. Sad smo bolje upoznati s njihovim kvalitetama nakon prve utakmice, idemo po pobjedu. Samopouzdanje nam dižu dvije posljednje pobjede u prvenstvu protiv Hajduka i Osijeka, znamo koliko smo problema s njima imali prošle sezone. Želimo Ligu prvaka, to nam puno znači, nadam se da ćemo to ostvariti."

Onda je nastavio trener Čačić koji je kazao da je Rasmus Lauritsen dobio virozu. On je igrao u prvoj postavi na utakmici u Norveškoj, ali i protiv Osijeka. Pitali smo ga što treba popraviti u odnosu na prvu utakmicu u Norveškoj.

"Čak smo i dobro ušli u toj utakmici, ali u drugoj polovici prve dionice dali smo im daha. Adaptacija na podlogu bila je problem, a i mali odmor nakon utakmice s Hajdukom. Ali u drugom poluvremenu smo bili bolji, iz te utakmice smo izvukli mnogo poučnih stvari. Vjerujem da nam se greške iz prve utakmice neće ponavljati. Nadam se da će danas momčad biti u dobrom izdanju i da ćemo stići do konačnog uspjeha."

Kakav Bodo/Glimt očekuje?

"Imamo dužan respekt prema njima, dobra su momčad. I da je u Norveškoj završilo neodlučeno opet bi morali pobijediti. Gosti neće puno moći promijeniti način igre, napadačka su momčad, moramo posebno paziti na bočne centaršuteve. Bitno je da budem koncentrirani i hrabri, ako ćemo se držati koncepta igra, nadam se prolazu."

Norveške novinare je zanimalo trebaju li se Bodovi navijači plašiti domaćih?

"Ne trebaju se plašiti, dolaze u normalnu državu. Naši navijači će nas bodriti s tribina", zaključio je Čačić.

Linker
02. svibanj 2024 10:59