Fran Topić

 GORAN MEHKEK/Cropix
MODRIĆ MU JE UZOR

Čekanje je gotovo, veliki Dinamov talent potpisao ugovor: ‘Volio bih igrati poput Oršića‘

"Prvi idući cilj mi je zabiti pogodak. Više od ičega to želim", poručio je Fran Topić nakon potpisa
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2023. 16:02

Fran Topić potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom. Talentirani 19-godišnji ofenzivac od dolaska Igora Bišćana na klupu postao je važan dio momčadi, a u Maksimir je stigao u veljači prošle godine iz Sesveta, u kojima je i odrastao te napravio prve nogometne korake. Koliko mu trener vjeruje pokazao je i u derbiju protiv Hajduka na Poljudu, kada je Dinamo i matematički osigurao naslov, uvrstivši Topića u udarnu postavu, a ukupno je skupio devet nastupa u HNL-u.

- Jako sam sretan i zahvalan prije svega klubu i treneru Bišćanu. Mogu samo obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Prvi san sam ostvario kada sam odigrao prvu minutu, a ovo je korak više - rekao je po potpisu ugovora za klupsku stranicu.

image

Fran Topić slavi pogodak

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Osim doprinosa seniorskom dijelu momčadi, obol je dao i u juniorskoj tituli Dinama, postavši najbolji strijelac juniorske lige s 20 postignutih pogodaka u nedavno završenoj sezoni, a dva je zabio u posljednjoj utakmici protiv Osijeka u kojoj je Dinamo i osigurao naslov. Nakon potpisa, za klupsku stranicu progovorio je i o uzorima.

- Uzor mi je Luka Modrić. Kad samo pomislim da je i on igrao u našoj nogometnoj školi u Dinamu, da je trenirao na istim terenima kao i mi i da je svoj nogometni put zapravo započeo u Dinamu. Može biti uzor svima. Sjajan je profesionalac i vrhunski nogometaš. S druge strane, ako baš gledam sebe, volio bih igrati kao Mislav Oršić. Imao je tu prodornost, zračio je borbenošću i energijom zbog čega je postao i miljenik navijača. Da, ne bih imao ništa protiv da završim slično kao i Oršić - rekao je Topić.

Unatoč devet nastupa, još nije postigao prvijenac za seniore.

- Prvi sljedeći cilj mi je zabiti pogodak. Više od ičega to želim! Osjetiti ushićenje nakon seniorskog pogotka za najdraži klub, a što se tiče drugih ciljeva, to je zasad isključivo biti fokusiran i davati sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici, a onda će, vjerujem, doći i rezultati. - zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 08:24