RONALD GORSIC Cropix
MAKSIMIR SLAVI

Chelsea jednim potezom do vrha puni blagajnu Dinama, Modri uskoro postaju bogatiji za 40 milijuna eura?

Hrvatski prvak je srušio Chelsea u Ligi prvaka, a sada bi mu isti klub mogao donijeti bogatstvo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2022. 13:16

Chelsea izgleda nije odustao od dovođenja Joška Gvardiola kojeg su lovili na nedavno završenom prijelaznom roku. Londonski je sastav ponudio 90 milijuna eura što je Leipzig odbio, ali Englezi će po Gvardiola navodno opet krenuti na zimskom roku, ovoga puta, tvrde njemački i engleski mediji, s ponudom od 100 milijuna.

Ostvari li se ovaj transfer, velikog razloga za slavlje imat će i Dinamo kojem će Chelsea jednim potezom donijeti preko 40 milijuna eura. Naime, Modri su u ugovor s Leipzigom ugradili klauzulu prema kojoj im pripada i 20 posto od profita koji Nijemci zarade na idućem transferu.

Kako je Leipzig Gvardiola platio 18 milijuna eura, a prodat će ga za 100 milijuna, ostaje razlika od 82 milijuna na koju se računa i Dinamovih 20 posto. U prijevodu, Dinamo bi u blagajnu spremio 16.4 milijuna eura ako Chelsea na zimu uspije kupiti Gvardiola.

Uz to, Leipzig je, kako smo pisali, već sve praktički dogovorio s Modrima od kojih će kupiti i Gvardiolovu zamjenu. Za Josipa Šutala će Modrima dati 18 milijuna eura koji bi se s bonusima trebali popeti na 25 milijuna eura. To u prijevodu znači da će Modri na zimu postati bogatiji za preko 40 milijuna eura zahvaljujući klubu koji su srušili u Ligi prvaka i tako u Londonu izazvali smjenu trenera.

Linker
25. travanj 2024 04:17