GLYN KIRK Afp
AKTIVIRALI OTKUPNU KLAUZULU

Chelsea uoči susreta s Dinamom dovodi veliko pojačanje, u klub stiže ruski megatalentirani reprezentativac

Prvi suparnik Modrih u Ligi prvaka dovodi 19-godišnjeg Arsena Zakharyana iz moskovskog Dinama
Piše: JL.Objavljeno: 27. kolovoz 2022. 17:18

Dinamov prvi suparnik u Ligi prvaka ove sezone, Chelsea, navodno je blizu potpisa novog pojačanja, talentiranog mladića Arsena Zakharyana (19) iz moskovskog Dinama ovog ljeta.

Igračev agent Pavel Andreev otkrio je da je transfer vrijedan 12,6 milijuna funti blizu završetka nakon što je sportski novinar Gianluca Di Marzio izvijestio da su "Bluesi" aktivirali Zakharyanovu otkupnu klauzulu. Mladić je prošle sezone za Dinamo odigrao 34 utakmice u svim natjecanjima, zabio devet golova i upisao još devet asistencija.

Chelsea se osim kvalitetnih pojačanja za prvu momčad, odlučio pobrinuti i za budućnost sastava. Već su osigurali potpise Carneya Chukwuemeke (18), Cesarea Casadeija (19) i Gabriela Slonine (18). Novi vlasnik Todd Boehly tako dodaje mlade talente u klub s fokusom na budućnost.

Sa samo 19 godina, već ima četiri međunarodne utakmice za svoju zemlju nakon što je impresionirao u mladim kategorijama. On je pretežno središnji vezni igrač, ali ima sposobnost igrati na oba krila zbog svojih fizičkih i tehničkih atributa.

Linker
23. travanj 2024 06:22