Krešimir Antolić

 Ronald Goršić/Cropix
DRASTIČNE ODLUKE

Čistka na Izvršnom odboru Dinama: Odlaze Antolić i Amra Peternel, izbačena četvorica ‘mamićevaca‘

Iako se spekuliralo da bi Izvršni odbor mogao Darija Šimića imenovati u Upravu, to se nije dogodilo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2023. 18:35

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, razriješeni su. To je odlučio Izvršni odbor maksimirskog kluba.

Također, kako kažu naši izvori, izvršnjaci su odlučili da iz članstva kluba izbacuju četvoricu povjerenika, Damira Žigrovića, Matu Tokića, Marija Paponju i Marija Primorca. Usput su odlučili da protiv njih pokrenu i kaznenu prijavu zbog trgovine utjecajem.

Radi se naravno o priči da su učlanjivali članove pod sponzorstvom Zdravka Mamića. To su najvažnije odluke sastanka Izvršnog odbora koji je trajao vrlo kratko. Tako je jedina članica Uprave ostala predsjednica Vlatka Peras. To, međutim, uopće neće spriječiti normalno funkcioniranje maksimirskog kluba, jer Peras je pokazala i dokazala da je vrhunski operativac koji samostalno može donositi odluke. U nju Izvršni odbor ima maksimalno povjerenje. Iako se spekuliralo da bi Izvršni odbor mogao imenovati u Upravu Darija Šimića, to se nije dogodilo.

Tako su odlukom iz Skupštine ispala četvorica povjerenika koja su bili sljedbenici struje Zdravka Mamića. Što naravno daje prednost drugoj struji pred odlučnu Skupštinu 9. ožujka.

Sastanak Izvršnog odbora imao je i svoj uvod. Šestorica članova, Ivo Šušak, Ado Kožul, Duško Ljuština, Damir Zorić, Heinz Truskaller i Marijan Primorac poručili su da neće prisustvovati i sudjelovati u radu IO-a, a kao glavne razloge navode učestalo kršenje odredaba Statuta kluba, zatim "nasilje koje se provodi nad većim brojem članova kluba", kao i "ciljana isključenja pojedinih članova Kluba i tijela kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini".

Apelirali su na predsjednika Mirka Barišića da onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka, jer bi po njima klub mogao imati dalekosežne i loše posljedice. Barišić ih nije poslušao, Izvršni odbor se održao i donio odluke.

Linker
30. travanj 2024 13:56