Žan Vipotnik

 Screenshot (Youtube, NK Maribor)
POTENCIJALNO POJAČANJE

Čudo iz susjedstva na meti Dinama: ‘Pravi je golgeter i ogroman potencijal! Ima baš sve što treba napadaču‘

Ova priča izgleda ozbiljno. Naročito zbog činjenice da Dinamova trenerska kolonija radi u tom klubu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. ožujak 2023. 11:54

Majstorski je pogodak Žan Vipotnik (21) zabio za pobjedu Slovenije protiv Kazahstana u Astani, na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Taj mlađahni momak je pravo nogometno čudo u Deželi. Igra za Maribor, kojeg vodi bivši Dinamov trener Damir Krznar, ove sezone je za Viole zabio već 17 pogodaka! I da, provjerili smo, Dinamo je zainteresiran za Vipotnika, kojem ugovor s Mariborom ima rok trajanja do kraja svibnja 2024. godine. Naravno, od zainteresiranosti do realizacije posla dug je put...

Jučer smo o Vipotniku porazgovarali s nekadašnjim poznatim Dinamovim nogometašem, trenutačno pomoćnikom Damira Krznara, Mihaelom Mikićem, koji svakodnevno radi s novom slovenskom zvijezdom.

- Vipotnik je prava “devetka”, zaista čudesan igrač. Pravi je, klasični golgeter - kazao nam je odmah Mikić.

Kad smo ga pitali postoji li mogućnost da dođe na ljeto u Dinamu, kaže sljedeće:

- Neću govoriti u rukavicama. Držim da je tom mladom sjajnom napadaču Dinamo idealan iskorak! To je definitivno moje mišljenje.

Naravno, morali smo pitati Mikića bi li moguće transferno potraživanje za Vipotnika bio preveliki zalogaj za maksimirski klub?

Fox in the box

Iako po Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura, jasno jest da mu je cijena sigurno mnogo veća, a mogla bi rasti iz dana u dan.

- Bit ću potpuno iskren - Maribor je za njega imao konkretnu ponudu iznad četiri milijuna eura! Međutim, ne znači da bi Dinamo morao platiti tu cijenu. Može se napraviti jako dobra priča i suradnja Dinama i Maribora. Moglo bi između ostalog doći do neke zamjene igrača. Dinamo bi nešto mogao platiti, nešto dati u nekim igračima. Možda se može uključiti i postotak od nekog budućeg transfera. Kad ima interesa s obje strane, lako se može postići dogovor. Može se napraviti dobar posao nakon kojeg obje strane mogu biti zadovoljne i da svi imaju koristi. Naravno, to su samo moja razmišljanja, a sve je, jasno, u domeni sportskog direktora.

Recimo, dinamovac na posudbi Marko Tolić igra sjajno u Mariboru, nije tajna da bi ga društvo iz Ljudskog vrta željelo otkupiti. Mogli bi onda i još neki mlađi igrači put Maribora. Onda transfer, kad su “gole” financije u pitanju, ne bi bio tako skup.

- Vipotnik je pravi “fox in the box”. Ogroman je potencijal. Ima baš sve što je potrebno jednom modernom napadaču - zaključio je Mikić.

Dakle, ova priča izgleda ozbiljno. Naročito zbog činjenice da Dinamova trenerska kolonija radi u Mariboru, oni bi mogli biti važan faktor u mogućim budućim pregovorima. Konačno, iz nekih izvora saznajemo da bi Bruno Petković na ljeto mogao konačno dobiti zanimljivih ponuda iz inozemstva, što otvara mjesto u napadu Dinama. Bi li to mogao postati slovenski reprezentativac Žan Vipotnik?

Tržišna vrijednost

Mariborov srednji napadač visok je 186 centimetara, a cijena mu na Transfermarktu trenutačno iznosi 500.000 eura. Posljednje odlične igre, kao i gol odluke u Astani, mogle bi ovaj iznos osjetno dignuti.

21 godinu ima Žan Vipotnik, rođendan je slavio 18. ožujka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:23