Mauro Perković

 DAMIR KRAJAC Cropix
MAURO PERKOVIĆ ZA SN

Čvrsta karika obrane Modrih: ‘Ovoga puta Dinamo osvaja Turopolje, može nam pomoći i Istra protiv Rijeke‘

Mladi hrvatski reprezentativac definitivno je opravdao svoj dolazak iz Istre 1961
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2024. 14:01

Mauro Perković (21) jedan je od onih igrača Dinama koji je zaslužio samo pohvale i pljesak za sve ono što je do sada ponudio u plavom klubu. Mladi hrvatski reprezentativac definitivno je opravdao svoj dolazak iz Istre 1961, transferi poput njegovog pravi su pogodak zg-kluba. On je jedan od onih za kojeg s pravom možemo kazati da su budućnost Dinama. Stoper po vokaciji, ali s obzirom na to da je u plavoj svlačionici tradicionalni problem s lijevim bekovima, često je pokrivao tu poziciju, definitivno uspješno.

Ovog puta ćemo pobijediti Goricu

- Sve je super, odlično - kazao nam je u četvrtak kad smo porazgovarali pred modri okršaj s Goricom.

Pa, kako će onda biti u Turopolju, prošlo gostovanje nije prošlo dobro, Gorica je pobijedila s 2:1 u zadnjim trenucima utakmice?

- Kao i uvijek, idemo na pobjedu, nema druge. Da, izgubili smo tu utakmicu, ali sad je atmosfera kod nas posve drukčija, osjećamo tu sjajnu podršku navijača, u naletu smo, u dobroj formi. Svi posljednji rezultati nas nose, tako da držim da ćemo ovoga puta pobijediti Goricu. Mi smo Dinamo, želimo do konca sve pobjeđivati.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Gorica je promijenila trenera, krenulo je i njima?

- Svaki put kad u neku momčad stigne novi trener ona se obično digne, novi trener ima nove zahtjeve, igrači se pak žele odmah dokazati novom šefu struke. To se sad dogodilo s Goricom koja je postala bolja, počela uzimati bodove. Mi međutim, ne trebamo gledati njih, nego sebe. Ako ćemo mi odigrati na našoj visokoj razini, mislim da neće biti nikakvih problema, te da ćemo uzeti sva tri boda.

Dinamu je sad do kraja nacionalnog prvenstva svaka utakmica “biti il’ ne biti”, praktički se nigdje ne smiju gubiti bodovi. Osjećate li vi pritisak u takvim okolnostima?

- Pa Dinamo je pod pritiskom od početka sezone. Jer to je sasvim logično, kad igraš za Dinamo podrazumijeva se da pobjeđuješ u prvenstvu. I posve je nevažno radi se li o početku sezone, sredini ili njezinom kraju. Mi imamo kvalitetu, iskusne igrače koji znaju pomoći mlađima, što se uostalom vidi u posljednje vrijeme, dobili smo dvije krucijalne utakmice na Poljudu, uvjerljivo odigrali i pobijedili Istru.

Znao sam da ću iskoristiti priliku

Pitamo ga je li onog dana kad je dolazio u Dinamo očekivao da će postati tako važan igrač za udarnih jedanaest?

- Od početka sam vjerovao u sebe. Znao sam da ako dobijem priliku, da ću dati sve od sebe da je iskoristim, te da ću je iskoristiti. Tako je i ispalo. Kad sam dobio prve minute u plavom dresu, trudio sam se, davao sve od sebe, pratio sam zahtjeve trenera. To je bilo to. Iznimno sam sretan što sam trenutačno u ovakvoj dobroj situaciji. Naravno, najbitniji jest momčadski uspjeh, osvajanje prvenstva. Zaista svim srcem želimo razveseliti naše sjajne navijače, ogromna nam je želja da na kraju ispadne jedna jako lijepa sezona za Dinamo.

Kao što smo već napisali, igrao je na pozicijama lijevog beka i stopera. Što mu je draže?

- Od kada sam krenuo s nogometom, u Istri sam najviše igrao na poziciji stopera. To mi najviše odgovara. Ali kao trener od mene zahtijeva da igram beka, igram beka. Igrat ću sve što treba. Bitno mi je pomoći momčadi i igrati. Najbitnije je uvijek da momčad igra dobro i slavi pobjede. Osim što želimo uzeti naslov, hoćemo uzeti i Kup. Želimo sve, duplu krunu. Moramo tako razmišljati, jedino s takvim promišljanjem to možemo ostvariti. A jasno jest da je dupla kruna ambicija Dinama.

Je li očekivao da će na kraju samo Rijeka ostati s Dinamom u trci za naslovom prvaka?

- Iskreno nisam... Mislio sam i da će Hajduk s nama i Rijekom biti u trci do samog kraja. Makar, nikoga još ne treba otpisati, do kraja još ima utakmica. Nekako držim da prvak države neće biti odlučen do zadnjeg kola.

Derbi s Rijekom neće biti presudan

Ipak, gotovo svi drže da bi ipak odluka o prvaku mogla pasti na onom velikom derbiju na Rujevici 5. svibnja, Rijeka - Dinamo?

- Definitivno, taj derbi će dosta utjecati na rasplet prvenstva. Ali mislim da ta utakmica neće biti presudna. Jer svi imamo još dosta zanimljivih okršaja gdje može iz torbe ispasti koji bod. Zato i tvrdim da će se prvenstvo odlučivati u zadnjem kolu HNL-a!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nego, mogu li vaši Istrijani pomoći Dinamu u derbiju della Učka, mogu li uzeti bodove Rijeci?

- Vjerujem da Istra može zakočiti Rijeku! Tko god dođe na Drosinu, ne može samo tako računati na bodove. Istra je pod trenerom Tramezzanijem pokazala da je dobra momčad, da igra pametno. Smatram da Istra može zakomplicirati život Rijeci. Nikome nije lako igrati na Drosini - zaključio je Mauro Perković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 18:41