Vadis Odidja-Ofoe (desno)

 VOJKO BASIC Cropix
TO JE GLAVNI PROBLEM?

‘Da taj šta vridi, ne bi ni doša u Hajduk!‘ Ne trebaju na Poljudu igrati ni stari, ni mladi ni stranci...

Starost? Kad je Odjidjina majka osjetila prve trudove, Ivan Perišić imao je već gotovo tri tjedna
Piše: Pero Smolčić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. travanj 2024. 09:54

Išlo Hajduku dobro ili loše, veliki broj stručnjaka, ovakvih ili onakvih, ima neko drugačije mišljenje, neku svoju ideju i viziju kojim bi putem ‘bijeli‘ trebali ići. Kada je situacija loša, ipak, puno je više savjetnika i jasno je da svatko ima pravo kazati što misli.

A uglavnom se te teze svode na generaliziranje, a zajednički nazivnik bude da je Hajduk doveo previše starih igrača i previše stranaca, piše Slobodna Dalmacija.

- Za mene je bilo iznenađenje. Smjenjuju se treneri i sportski direktori, čudno da je Jakobušić otišao. Za klub koji mislim dugoročno jako je to teško ukomponirati ako stalno mijenjaš. Zamjeram mu dovođenje stranaca jer to nisu pojačanja na Hajduk. Treba graditi priču na vraćanju igrača, domaćim kadrom. Ovi igrači su preskupi i ne daju se za klub. Logično je da Hajduk ne traži trenera sad na kraju, Ivanković je najlogičniji potez. Želim mu puno sreće - kazao je Vedran Ješe u emisiji Stadion.

Ginem, za tobom ljubavi, ginem

Stranci nisu pojačanja? Pa Manchester City ima ukupno šest Engleza u momčadi. Šest. Jasno je da imaju znatno više novca i mogu birati, ali činjenica da su stranci niti malo ne mijenja njihovo ‘ginjenje za momčad‘.

image
ANTE CIZMIC Cropix

A stari igrači? Luka Modrić ima 38 godina. U većini gradskih ili državnih firmi već bi lagano ‘sve četiri u zrak‘ i laganini, islužen i odradio svoje. A on još igra - nogomet. I to kako. I za koga, za Real Madrid. Bez njega i dalje ne možemo zamisliti ni hrvatsku reprezentaciju, a morat ćemo. Vrlo brzo. Star? Luka Modrić? Ne, samo je dobar. Vrhunski.

Pazite sad ovo, otkrit ćemo vam ‘ekskluzivu‘. Kad je majka Vadisa Odjidje-Ofoe osjetila trudove, a mali Vadis je počeo dolaziti na svijet, maleni Ivan imao je već gotovo tri tjedna. Da, Ivan Perišić rođen je 2., a Vadis Odjidja-Ofoe 21. veljače iste, 1989. godine. A baš je Belgijac označen kao taj Hajdukov ‘starkelja‘, dok je Perišić ‘momčić‘ koji iz temelja mijenja ritam Hajdukove igre. Pa sad vi recite je li problem u starima?

Nije Hajdukov problem što dolaze stranci, niti je problem godina njihovog rođenja. Problem je što su loši. Ni godine ni nacionalnost nikako nisu kriterij za osudu. Ili valjaš, ili ne valjaš. Ili što bi prije petnaestak godina rekao jedan novinar početnik na konferenciji za novinare na Poljudu...

- Da taj šta vridi, ne bi doša u Hajduk!

Ni pišljiva boba

E pa to je otprilike sukus već čitavog niza prijelaznih rokova. Stari ili stranci, baš me briga. Problem je što uglavnom ne valjaju ni pišljiva boba. Da je Hajduk ove godine postao prvak, pa tko bi radio analizu putovnica ili krstario po rodnim listovima svlačionice na Poljudu. Ma dajte.

Ne trebaju u Hajduku igrati ni stari, ni mladi ni stranci ni domaći. Trebaju igrati oni koji znaju i mogu donijeti titulu. A ono što je ključno, treba splitskom klubu netko tko je sposoban pronaći takve igrače, bili oni Uzbekistanci koji upravo slave 34. rođendan ili mladi, golobradi junior iz Imotskog kakvog Dalmacija već stoljećima nije imala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:47