TOM DUBRAVEC Cropix
ZA KRAJ NA MAKSIMIR

‘Dajte mi sliku Sopića s njegovim psom i zecom‘: Susret s Dinamom mogao bi donijeti najbolji scenarij za film

Željko Sopić nije od onih koji ne bi pronašao motiv za rezultatski uspjeh
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 22:18

Koliko teških trenutaka tuge, očaja i strepnje su proživjeli velikogorički nogometaši u ovoj sezoni da nije lako i opisati koliko je olakšanje i opuštanje nastalo nakon što su prošle subote svladali Varaždin, te osigurali deveto mjesto i daljnje nastupanje u HNL-u. Stoga i posljednja utakmica s Dinamom na Maksimiru ima samo revijalni karakter, bez ikakvog pritiska i imperativa može se na noge prvaku, ali trener Željko Sopić nije od onih koji ne bi pronašao motiv za rezultatski uspjeh.

- Čestitat ćemo im naslov prvaka, ali do pobjede neće lako - poručio je Sopić još prošle subote, dok je tek počinjao shvaćati što je sve proživio sa svojim igračima.

U veliki uspjeh utkana su i dva boda protiv Dinama, što se itekako cijeni kad se zna kako Gorica i dalje drži neslavni rekord da u 19 ligaških utakmica protiv Dinama kroz pet sezona nema niti jednu pobjedu. Prije njega samo je Valdas Dambrauskas uspio uzeti bod u sezoni 2019/20. odigravši 0:0 u Velikoj Gorici, dok je Sopić isti rezultat ponovio u siječnju ove godine na Maksimiru.

- Nismo napravili ništa prema naprijed, ali mašem repom presretan ovim bodom - počeo je serijal svojih sada već dobro prepoznatljivih i citiranih metafora strateg Gorice, čija je iskrena i otvorena javna komunikacija često bacala u očaj predsjednika Nenada Črnka, ali i oduševljavala medije i publiku.

”Dajte mi sliku Sopića s njegovim psom i zecom, koji su vjerovali u ostanak. Tip je legenda”, poruka je koju smo dobili ovoga tjedna od jednog čitatelja, inače navijača Hajduka.

Uspjela je Gorica i drugi put uzeti bod protiv lidera 1. travnja na svom stadionu. Josip Mitrović je u 85. minuti sjajnim pogotkom poništio vodstvo gostiju iz 60. minute.

- Kada sam vidio koliko je ljudi na tribinama skočilo poslije Mitrovićevog gola, prvi put sam shvatio koliko je ovaj klub važan za Veliku Goricu - otkrio je Sopić, koji je u samo šest mjeseci osvojio srca svih nogometu i sportu privrženih Turopoljaca, ali i ne samo njih.

Bio je to početak čudesnog travnja u kojem su redom padali Osijek, Šibenik i Rijeka, čime je konačno napušteno posljednje mjesto i stvoreni temelji da se u svibnju završi posao na željeni način. Za kraj bi hat-trick pozitivnih rezultata protiv Dinama bio najbolji scenarij za film...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:57