DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
INTRIGANTAN RAZGOVOR

Dalić nagovorio Vatrenog na odlazak iz Dinama? U Pragu se vidjelo tko je na najvećem gubitku

"Moraš otići, tražiti novi izazov i novu priču"
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2023. 11:10

Dominik Livaković u nedjelju je sjedio na klupi Fenerbahçea na gostovanju kod Ankaragucua u pobjedi 1:0, a Dinamo se jedva izvukao u Osijeku (3:2). Livaković je nedavno u suzama napustio Zagreb i novi dom našao u Istanbulu gdje će biti prvi vratar kad se adaptira, a Modri već sada vide da su oslabljeni.

Primjerice, koliko je god šansa Sparte za 4:1 bila golema i čista, to su situacije koje Livi u osamdeset posto slučajeva brani. Tko ne vjeruje, neka pita Neymara...

Jezičac na vagi

Odlazak Livakovića opširno je i detaljno opisan, no izbornik Zlatko Dalić dao je izjavu koja itekako intrigira. Kazao je kako je razgovarao s njim, da je Dominik želio ostati do kraja karijere u Dinamu, ali morao je otići, prihvatiti novi izazov jer, kako je naglasio izbornik:

- Kad jednom završiš karijeru, više te nitko ne pita gdje si bio. Tko te pita...

Drugim riječima, u Dinamu ti neće biti zahvalni što si cijeli igrački vijek posvetio modrom klubu. Dalić to zacijelo najviše zaključuje po primjeru svojeg prijatelja i suradnika u stožeru Vatrenih Dražena Ladića. Koji je u jednom času čak i ovršio Dinamo zbog neisplaćenih dugova, a vrata Maksimira su mu zatvorena iako je branio u plavom klubu praktično desetljeće i pol.

image
FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA

Je li to Dalić nagovorio Livakovića da napusti Dinamo i prijeđe u Fenerbahçe? Je li nakon toga razgovora s njim Dominik tražio transfer, a Modri su ga iz zahvalnosti na sedam godina koje je dao klubu i goleme rezultate pustili ispod cijene? Livaković jedini zna koliko je točno izbornik utjecao na odluku, a koliko njegova obitelj i on sam, pitanje je do koje to mjere želi javno komunicirati, no Dalić je jasno priznao da mu je kazao kako treba otići. Da mu je to bolje, a riječ izbornika Dominik poštuje.

Možda ga nije baš u doslovnom smislu nagovorio jer na kraju Livakovićeva je zadnja i konačna, ali lako je moguće da je bio jezičac na vagi.

- Moraš otići, tražiti novi izazov i novu priču te pokazati kvalitetu na još višim razinama - rekao je Dalić novinarima, a očito je i Livakoviću.

Na kraju Dinamo i hrvatski klupski nogomet su na gubitku, vidjelo se već u Pragu, a znat ćemo hoće li Livaković biti na dobitku. Što se Fenera tiče, to je veliki klub, iako je on dugo težio nekoj od liga Petice.

Linker
18. rujan 2024 00:44