Luka Vrbančić u dvoboju protiv juniora Hajduka

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZAPAMTITE OVO IME

Dan iz snova Dinamovog Scholesa: Debitirao je na savršen način, a neki ga već vide kao nasljednika Modre ‘desetke‘

Jedan od junaka Dinamove pobjede protiv Ponikvi je Luka Vrbančić
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. rujan 2023. 20:02

Dinamo je s 4:1 prošao Ponikve u šesnaestini finala SuperSport Kupa Hrvatske, a na ovoj utakmici se navijačima Modrih po prvi put u službenoj utakmici predstavio igrač koji bi u budućnosti mogao nositi igru prve momčadi. Riječ je o 18-godišnjem Luki Vrbančiću koji je svoj debi proslavio golom u 88. minuti utakmice.

Poseban je bio taj gol Vrbančiću iz nekoliko razloga. Prvi je taj što ga je postigao u svojem debiju za Dinamu, a drugi činjenica da se ovaj mladić nogometom počeo baviti upravo u Ponikvama. Iz svojeg matičnog kluba je otišao na Maksimir s 11 godina i od tada je na glasu kao jedan od talentiranijih igrača Modrih.

Vrbančić igra na poziciji ofenzivnog veznog, a već je dva puta bio na pripremama s prvom momčadi - prvi put uoči proljetnog dijela prošle sezone, a drugi ovog ljeta. Za vrijeme prvih priprema je dobio i zanimljivi nadimak - Dinamov Paul Scholes.

- Na jednom treningu Mišić se nije mogao sjetiti kako se zovem te mi je doviknuo: “Scholes!”. Tako sam ostao Scholes... I godi mi taj nadimak. Bio je veliki igrač, tako da to shvaćam kao pohvalu, a ne ruganje - pričao je tada za Sportske novosti Vrbančić koji je bio najmlađi na pripremama momčadi koju je tada vodio Ante Čačić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Kad sam dobio poziv na pripreme prve momčadi bio sam u nevjerici. Nego, svi su ponosni što sam najmlađi na Dinamovim pripremama, roditelji, prijatelji iz škole i oni drugi. To mi je još veći motiv. Jako bih u budućnosti volio igrati na Maksimiru pred našim navijačima. Igrati Ligu prvaka!

Tadašnja želja Vrbančiću se još nije ispunila, za početak je debitirao u Gajnicama. Na prvi nastup na Maksimiru za seniorsku momčad neće dugo čekati, a i europske utakmice su pred njim. Za sada je ipak samo povremeno s prvom momčadi dok ostatak vremena provodi s juniorima. U toj selekciji je jedan od najboljih igrača, a uostalom dovoljno je istaknuti kako na leđima nosi ‘desetku‘. Tako i igra, primarna mu je pozicija ofenzivnog veznjaka, ima odličan pregled igre i distribuciju lopte, a mnogi ga već vide kao nasljednika Martina Baturine kada on ode iz Dinama u neki veći klub.

Vrbančić je ove sezone u šest utakmica 1. NL juniori postigao četiri gola, a prošle sezone je u istom natjecanju odigrao 21 utakmica i postigao tri gola. Zapazili su ga i strani skauti, posebno na Memorijalnom turniru Mladen Ramljak na kojem je ove godine uz bio jedan od stožernih igrača Dinama. Postigao je gol Manchester Unitedu, a među skautskim izvještajima koje smo pronašli izdvajamo onaj objavljen na stranici FootballTalentScout.net, a na kojoj ga uspoređuju s Pedrijem iz Barcelone.

Scholes, Pedri, Baturina. Usporedbe su to koje sigurno gode Vrbančiću u čijoj se obitelji danas sigurno uveliko slavlje. Debi za Dinamo i to na stadionu na kojem je napravio prve korake je već bio dovoljan razlog za slavlje. Pogodak je samo šlag na tortu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 07:05