Boško Šutalo u dresu mlade Hrvatske

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VIŠEMILIJUNSKO POJAČANJE

Danas pada jedan od najvećih ulaznih transfera u povijesti Dinama i HNL-a!? Otkrivamo detalje velikog posla

Mladi Vatreni Boško Šutalo je u Zagrebu i tijekom dana bi trebao postati novi igrač Dinama!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2022. 09:04

U ponedjeljak je Boško Šutalo stigao Zagreb, tijekom utorka trebali bi se riješiti preostali detalji posla i bude li sve kako treba, potpisat će za Dinamo. Naravno, dok nije sve riješeno, ne treba staviti uskličnik na ovu informaciju, no u Maksimiru se nadaju da će Šutalo postati treće Dinamovo ovoljetno pojačanje, nakon Josipa Drmića i Roberta Ljubičića. U svakoj liniji po jedan igrač, takav je, otprilike, bio i plan Modrih uoči početka nove sezone. Prema infromacija s više strana, Boška Šutala čeka ugovor na pet godina, no, to je u ovom trenutku ionako manje važno.

Dinamo i Atalanta pregovarali su već neko vrijeme, talijanski klub tražio je u startu četiri milijuna eura, Modrima je to bilo previše, no, na kraju je ipak došlo do dogovora. Prema informacijama talijanskih insajdera klub iz Bergama nije smanjio zahtjeve i Dinamo je pristao na ta četiri milijuna plus postotak idućeg transfera, prema nekim drugim informacijama transfer će ipak biti nešto niži, a navodno postoji i opcija posudbe s mogućnošću otkupa ugovora. U svakom slučaju, radi se o jednom od najvećih Dinamovih ulaznih transfera.

image
FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp

Boško Šutalo, hrvatski U-21 reprezentativac otišao je u siječnju 2020. iz Osijeka u Atalantu za četiri milijuna eura, a prošlu je sezonu odradio na posudbi u Veroni, kod Igora Tudora, odigrao je 24 utakmice u Serie A. Verona ga nije otkupila, pričalo se da ga želi Bologna i da bi mogao ostati u Atalanti, ali opet s upitnom minutažom, a moguće je i da bi više igrao desnog beka nego stopera. U Dinamo dolazi da bi igrao, a njegov dolazak idućih će dana sigurno donijeti provjetravanje svlačionice, očekuje se odlazak nekoga iz zadnje linije gdje su sad još Josip Šutalo, Kevin Theophile, Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Bartol Franjić i Emir Dilaver.

Naravno, bit će loše ako dolazak Boška Šutala znači odlazak njegova prezimenjaka Josipa, koji je postao vruća roba na tržištu.



Hajdukov transfer samo je dao potvrdu velikog Dinamova posla

Eto, to je prijelazni rok, zbog takvih je stvari i toliko zanimljiv nogometnim zaljubljenicima, zato se i s velikim uzbuđenjem čeka svaka vijest. Toni Borevković bio je na radaru Dinama, razmišljali su u o njemu u Maksimiru, prošle godine je, pak, bio i vrlo blizu dolasku u modri dres. No, on je u ponedjeljak potpisao za Hajduk i bit će pojačanje u obrani najvećeg Dinamovog rivala. Sjećamo se, nešto slično dogodilo se i lani, u Maksimiru su se "motali" oko Nikole Katića, a onda je on na posudbu iz Glasgow Rangersa otišao u Hajduk, dok je u Maksimir stigao Emir Dilaver.

Naravno, komentari među navijačima su raznoliki, odlazak Borevkovića na Poljud probudio je maštu i duh i modrog i bijelog puka, jedni će se hvaliti da je Hajduk uzeo Dinamu pojačanje pred nosom, drugi poručuju da bi ga Dinamo doveo da ga je baš jako želio... Uglavnom, još jedna tema koja je rasplamsala polemike po društvenim mrežama.

Činjenica jest da je Borevković bio zanimljiv Dinamu, ali je točno i da Modri ove godine nisu bili tako konkretni i odlučni kao prošle jer prva je opcija ipak - Boško Šutalo. Da se razumijemo, ne znači da Borevković i tada ne bi odabrao Hajduk, gdje je za njegov dolazak, između ostalih, jako navijao Filip Krovinović. Međutim, u Maksimiru su pregovaračke ambicije usmjerili prema Atalanti i Šutalu, kad su vidjeli da bi taj posao mogao završiti uspješno, tada su ostale opcije gurnuli u stranu. Tako je, nekako, išla priča oko Borevkovića, što je još jedna potvrda da je Boško Šutalo vrlo blizu potpisa za Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:43