Bruno Petković i Silvijo Škrlec

 RONALD GORSIC Cropix
BRUNO PETKOVIĆ

‘Derbi? Žao mi je što naglašavate da je najbolji bio sudac. Konsolidirat ćemo se i vratiti Dinamu što mu pripada‘

‘Žao mi je što je derbi bio ratnički. Volio bih da je utakmica ostala zapamćena po potezima‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2023. 18:59

Bruno Petković primio je nagradu Tportala za najboljeg igrača HNL-a u 2023. godini u izboru kapetana. Petković je dobio 92 glasa, 28 više od drugoplasiranog Marka Livaje. Jedini koji još ima značajniji broj glasova je trećeplasirani Martin Baturina. Petkoviću je to druga nagrada nakon 2019. godine, a Livaja je vlasnik dviju za 2021. i 2022. godinu.

- Hvala svima na čestitkama i nagradi. Jako puno mi znači, pogotovo što je dodijeljena od igrača. Znaju svi da ne volim previše novinare, oni znaju biti subjektivni, a igrači imaju realnije kriterije. To je nagrada za trud i motivacija za dalje - kazao je Petković te dodao:

- Najljepše je priznanje ono za koje znaš da ti je dano objektivno. To su igrači protiv kojih igram. Da si ne lažemo, nije uvijek na terenu prijateljska atmosfera. Mislio da sam pokazivao respekt prema protivnicima, nastavit ću tako, a probat ću nastaviti i sa što boljim igrama.

Kojih pet najboljih igrača HNL-a biste vi izabrali?

- Moj izbor? Zatekli ste me malo. Nisam previše razmišljao o tome. Imam odličnih suigrača u Mišiću, Ristovskom, Baturini... Kao i protivnika u Livaji, u Mierezu, bez obzira na to što je golman Labroviću... Liga je jako dobra, podiže se kvaliteta HNL-a iz godine u godinu, bez obzira na to što europski rezultati to ne prate. Možda nam nedostaje iskorak u infrastrukturi, školi i svemu da i drugi klubovi krenu postizati bolje rezultate u Europi, ali mislim da je to sve proces i vjerujem da će hrvatski nogomet rasti. Bez obzira na trenutno razdoblje u kojem stagnira.

Svježi su dojmovi s nedjeljnog derbija...

- Nisam bio na nivou u ratničkoj atmosferi. Žao mi je što naglašavate kako je najbolji akter derbija bio sudac Patrik Kolarić. On je izuzetan momak i perspektivan sudac, ali trebali smo se više fokusirati na nogomet. Ja sam prvi ranije zaslužio žuti karton, a onda i drugi igrači. Krivo mi je što je to bila ratnička utakmica jer da se igralo drugačije više bih se mogao istaknuti. S moje je strane bilo previše grubih startova. Imao sam dobru komunikaciju sa Šarlijom i Uremovićem, stisnuli smo si na kraju ruke, ali više bih volio da je derbi upamćen po kvalitetnom nogometu - istaknuo je Petković.

Ne krije da nije zadovoljan kriterijem suđenja koje je dopuštalo poprilično oštrine.

- Žao mi je što je derbi bio ratnički. Volio bih da je utakmica ostala zapamćena po potezima, neovisno bio to Ademi, Baturina, Livaja ili Pukštas, nebitno tko, samo da je zapamćena po tome. Naravno, tri boda su bila apsolutni prioritet, a ako se stvori ratnička atmosfera sigurno je da ne smijem i ne mogu dozvoliti da tako lako ljudi tuku mene ili moje suigrače. To se ne smije dogoditi. Na agresiju se uvijek moralo odgovoriti agresijom. Barem u nogometu, barem u sportu. Nije mi drago što je bilo tako, nadao sam se da će biti drugačije...

Nije posve zadovoljan svojom jeseni...

- Ostala je mrlja nakon ozljede. Sve se vrati u životu. Puno sam puta bio najpametniji, ali pokazalo se ponekad da nisam bio pametan, kao u slučaju s ozljedom. Opteretio sam i reprezentaciju i klub. Žao mi je suigrača, naravno, što nisam prošao sve s njima, nosim veću odgovornost nego ranije, svjestan sam toga. Znam da sam ispravan jer sam htio najbolje, a volio bih da budem još pametniji sljedeće godine i da pomognem momčadi kako bismo osvojili što želimo. Idemo korak po korak, trebat će nam vjetar u leđa. Konsolidirat ćemo se kroz pripreme i vratit ćemo Dinamu ono što mu pripada.

O vlastitom učinku je dodao:

- Uvijek može bolje. Prvenstveno gledam što je uradila momčad jer prije svega sam momčadski igrač. Uvjeren sam da je moglo bolje. Imao sam ozljedu, prekidala me. To su neke stvari na koje nekad ne možeš utjecati. Bila je pozitivna godina, puno toga sam naučio i mislim da ću sljedeće biti još bolji - rekao je Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 18:30