Marin Ljubičić dobro poznaje i Dinamo i RB Salzburg

 DAMIR KRAJAC Cropix
HAJDUKOVAC IZ AUSTRIJE

‘Dinamo će u Salzburgu uzeti barem bod! Znam i kako moraju igrati i gdje je velika šansa modrih...‘

Ljubičić je zabio Salzburgu, do zadnjih sekundi bio junak, pa postao tragičar: ‘Pogriješio sam...‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 03. listopad 2022. 15:34

Marin Ljubičić, igrač Hajduka na posudbi u LASK-a, u derbiju Bundeslige na gostovanju protiv Salzburga, aktualnog prvaka Austrije, postigao je gol (njegov jedanaesti pogodak) gol, kojim je njegova momčad s rezultatom 1:1, osvojila dragocjeni bod. Prvotimci LASK-a dobili su dan odmora, Marin Ljubičić se javio kako bi dao procjenu snage Salzburga. Ali najprije o Dinamu:

"Pratim naše prvenstvo, želio bi da Hajduk što prije sustigne Dinama, koji ove sezone, mora se priznati, igra izvanredno. Imaju široki kadar igrača, u stanju su suprotstaviti se najjačima, ali ipak svoje snage moraju usmjeriti na dva dvoboja protiv Salzburga. Pa tako držim da su "modri" u stanju na gostovanju u Salzburgu ostvariti pozitivan rezultat, dapače rekao bih najmanje osvojiti jedan bod."

O utakmici protiv Salzburga:

"Naš trener Dietmar Kühmabuer nas je dobro pripremio, mogu kazati da smo bez većih problema držali "nulu". A kad sam zabio vodeći gol, pri kraju dvoboja, desetak minuta prija kraja, stekli smo uvjerenje da ćemo izdržati do kraja i pobijediti ih. Međutim, dogodilo se da sam u zadnjim sekundama igre, u sudačkom vremenu u 106. minuti bio neoprezan, vratio sam jednu loptu prema mojim stoperima i to je bilo kobno, poslije dva dodavanja domaćini su izjednačili. Inače, imao sam dvije utakmice pauze zbog crvenog kartona kojeg sam dobio na utakmici protiv Rieda. Zadovoljan sam da sam zabio gol, jedanaesti na deset utakmica."

Kako igra Salzburg?

"Oni nastoje držati visoki presing, dobro su fizički pripremljeni, vrlo sinkronizirani, lako ulaze u ofenzivne zadatke. Ali moj je utisak da su neiskusni. Igraju napadački i tu je prilika za Dinamo, protiv njih se mogu izvesti kontre, to je karta na koju "modri" moraju igrati. Opasan im je ovaj Slovenac Benjamin Šeško, izvanredan igrač, probojan, snalažljiv, pravi dribler, ali na ovoj utakmici meni se više dopao Luka Sučić. Kad je on ušao, mislim zadnjih pola sata, imali smo problema, jako dobro je pokrenuo njihov vezni red. Osnovna vrline te momčadi je da ne posustaju, rekao bih da svojim ritmom, figurativno rečeno, lome, melju protivnika, ali bez obzira na to, imaju i nekih brzopletih akcija, proigravanja, tako da im se može suprotstaviti."

Linker
24. travanj 2024 17:59