Marijan Čabraja

 SRDAN VRANCIC/CROPIX
SKINUT S TROŠKA

Dinamo ga na Otok pustio potpuno besplatno, ali barem je uštedio 800 tisuća eura za njegove plaće...

U Maksimir su ga doveli prije godinu i pol, ali ni u jednom trenu nije se pokazao kao pojačanje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2022. 16:36

Dinamo je danas odradio još jedan transfer. Lijevi bočni Marijan Čabraja odlazi u škotski Hibernian s kojim će potpisati ugovor na tri godine. Već je u ponedjeljak otputovao na Otok.

Ako se sjećate, Čabraja je prije godinu i pol dana došao iz Gorice u paketu s Darijom Špikićem, odigrao je deset utakmica, osam u HNL-u i dvije u Kupu, ali prošlog ljeta ispao je iz Dinamovih kombinacija. Otišao je na posudbu u Ferencvaros, dok je zadnji dio sezone proveo u Olimpiji. Istekom posudbe vratio se u Maksimir, ali bilo je sasvim jasno da će potražiti novi klub jer Čačić na njega ne računa.

Dinamo za transfer neće dobiti ništa, ali je dogovoreno da u Maksimir stigne 40 posto od budućeg transfera. To što nema odštete jest logično u ovom slučaju. Kod izlaznih transfera treba valorizirati nekoliko elemenata; trenutačni status igrača, njegova trenutačna plaća i trajanje ugovora, te procijenjenu vrijednost an tržištu.

Čabraja je dobio neku osnovnu priliku u Dinamu, ali nije je iskoristio pa je otišao prvu na pousudbu u Ferenvcaros gdje je odigrao 13 utakmica, pa je bio na posudbi u Olimpiji gdje je igrao 10 utakmica... Dakle, nije imao perspektive u Dinamu, niti je stvorio neku dodatnu vrijednost na tržištu.

Istovremeno imao je ugovor s Dinamom na još četiri godine, što u plaći iznosi 800 tisuća eura. Tako da je Dinamov cilj bio skinuti ga s troška. Ako proigra u Hibernianu, možda će Modri u budućnosti nešto i zaraditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:40