DAMIR KRAJAC/CROPIX
KOPIĆ IMA DVOJBU

Dinamo glatko odbio ponudu iz Francuske! A evo i što se događa s Petkovićem uoči derbija

Još uvijek postoji mogućnost da se Petko ‘resetira‘, ali s Oršićem bi trebao zaigrati netko drugi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. siječanj 2022. 10:40

Na startnoj utakmici proljetnog dijela sezone Dinamo će protiv Rijeke zaigrati po svemu sudeći bez Brune Petkovića! Naime, još na rovinjskim pripremama Petko je zaradio ozljedu aduktora, ali nije se radilo o nekoj ozljedi koja bi trebala zabrinjavati. Međutim, nakon dolaska iz Rovinja modri napadač dobio je i neugodnu crijevnu virozu, propustio je dva treninga, pa u ovom trenutku još nije spreman za najveće napore.

Postoji doduše neka mala mogućnost da se resetira do nedjelje i derbija, ona se mjeri u promilima, ali tko zna... Naravno, to otvara prostor za Željka Kopića u smislu da uz Mislava Oršića 'izmisli' njegovog partnera u napadu. Kao što sigurno znate, Modri će zaigrati u formaciji 3-5-2, dakle, igrati će s dva napadača. Koga će Kopić instalirati uz Oršića koji se još uvijek nada Premiershipu? Ima dvojicu na raspolaganju, Denija Jurića i Komnena Andrića.

Obojica su na rovinjskim pripremama bili zapaženi, Jurić će s tri pogotka bio 'zlatna kopačka', a jedan pogodak zabio je i srpski napadač. Andrić je pak s dva pogotka zablistao protiv Sturma na generalnoj probi pred ogled s Rijekom u Zagrebu. Dakle, pred Kopićem je zanimljiv izbor. Oba napadača su u formi, tako da se njihove šanse kao startera protiv Rijeke u postocima izražene u omjeru 50:50.

Inače, kad smo već kod Komnena Andrića, na maksimirsku adresu je stigla ponuda francuskog prvoligaša Clermonta. Međutim, ponuda iz Lique 1 nije bila zanimljiva Modrima, te su je glatko odbili. Kao što vidite, Dinamo se samo osmjehuje i odbija ponude iz Liga petice. Rekli bi, ima se, može se.... No, odbijenica Clermontu znači i da trener Kopić ozbiljno računa na Andrića koji se poput Feniksa izdigao prošle jeseni.

Također, bit će zanimljivo vidjeti kakav će status na utakmici s Rijekom imati Luka Menalo, mladić koji je na pripremama bio zapravo najbolji igrač Modrih. Hoće li Luka dobiti adekvatnu minutažu kao nagradu za ono što je ponudio u pripremnom razdoblju? Inače, valja spomenuti da su svi igrači Dinama pred derbi s Rijekom, osim Petkovića naravno, zdravi i spremni za prvi veliki proljetni okršaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:48