TOMISLAV KRISTO Cropix
OGLASIO SE I TRENER

Dinamo i Hrvatska impresionirali Azerbajdžan: ‘Nadmoćni ste, bilo je korisno učiti od vas‘

Zagrebačka momčad je pobijedila i u drugoj utakmici, a azerski mediji ističu kako je to realnost
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 09:26

Dinamo je i u gostima pobijedio Qarabag (2:0), a azerski mediji u izvještaju s utakmice naglašavaju kako je realno da je zagrebačka momčad prošla u Ligu prvaka.

"Stvarnost s kojom se moramo pomiriti", naslov je na portalu Sports.az koji piše: "Naša želja da vidimo azerski klub na glavnoj pozornici Lige prvaka u novom formatu i da čujemo veličanstvenu himnu barem još četiri puta ove sezone u Bakuu ostala je samo san."

Sports.az ističe kako je od prve utakmice bilo jasno da je Dinamo bolja momčad od Qarabaga te da uspješan nastup u europskim kupovima prošle sezone ostavio pogrešan dojam o vrijednosti momčadi iz koje nitko ove sezone nije otišao u veći klub. No, veći dio teksta Sports.az je iskoristio za hvaljenje Dinama i hrvatskog nogometa.

image
SPP SPORT PRESS PHOTO./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Iako Hrvatska ima 4 milijuna stanovnika, jedna je od nogometnih velesila u svijetu. Ova zemlja poznata je kao tvornica nogometnih talenata, a Dinamo je vodeći klub u zemlji. Bilo je korisno Qarabagu učiti od kluba poput Dinama, a vodstvo klupske akademije se sastalo s kolegama iz Zagreba. I prva momčad i akademija sigurno će imati koristi od ovih sastanaka."

Azerisport donosi sličan naslov poput Sports.az-a. "Qarabag nije spreman osvojiti ovu visinu", stoji u naslovu komentara na sinoćnju utakmicu.

"Dinamo je u obje utakmice bio bolji u svim ključnim segmentima: u taktičkom, tehničkom, individualnom i momčadskom planu. Najvažnije je da su bili znatno efikasniji. Dok je Qarabag promašivao prilike u prvoj utakmici i nije realizirao šanse u uzvratu, Dinamo je pokazao zašto upravo oni zaslužuju plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Nažalost, mora se priznati da Qarabag nije spreman osvojiti ovu visinu. Protivnik je jasno pokazao da je nadmoćan u klasi, koja je toliko potrebna za proboj u glavnu fazu najvažnijeg europskog klupskog natjecanja", piše Azerisport.

image

Gurban Gurbanov

GORAN MEHKEK Cropix

Idman.biz donosi izjavu trenera Qarabaga Gurbana Gurbanova nakon utakmice:

- Nemam ništa za reći svojim nogometašima, borili su se do kraja. Nažalost smo izgubili, nismo iskoristili svoje prilike. Imali smo ih, ali smo i dopuštali Dinamu njihove šanse. Željeli smo nametnuti našu igru, ali postoje nedostaci u našoj momčadi, a moramo uzeti u obzir i vještinu protivnika. U svakom slučaju, nema se potrebe opravdavati za igru protiv momčadi koja igra na ovoj razini - rekao je Gurbanov i dodao da rezultat nema nikakve veze s fizičkom spremom njegove momčadi:

- Ne znam odakle se to pojavilo. Umorna momčad ne može stvarati prilike za golove na tri metra od gola. Čitao sam neke komentare nakon prve utakmice od strane naših analitičara, ali ne znam odakle je to došlo, možda iz hrvatskih medija. Mi smo u gostima trčali više od protivnika, a ni u ovoj utakmici nisam osjetio umor. Siguran sam da će statistika pokazati da smo bili bolji u sprintovima i maksimalnoj brzini trčanja pojedinaca.

Linker
05. rujan 2024 10:53