FESTIVAL PROMAŠAJA

Dinamo igrao dva sata, Jakirović na travnjak poslao više od 20 igrača i prvi put izgubio na pripremama

Igrači Sergeja Jakirovića se sada vraćaju za Zagreb gdje će nastaviti s pripremama
Piše: Niko Matičević, Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2024. 20:03

Dinamo - Krivbas 0:2 (Kwabena Adu 17., Tverdoklib 19.)

Dinamo 1. pol: Zagorac - Ristovski, Théophile-Catherine, Torrente, Perković - Ademi, Mišić - Sučić, Baturina, Pjaca - Petković 🟨

Dinamo 2. pol: Filipović - Pierre-Gabriel (od 90. Ogiwara), Bernauer, Jakirović (od 109. Zebić) - Mikić, Rog (od 90. Kačavenda), Pavić, Hoxha (od 109. Horvat) - Vrbančić 🟨 - Kulenović, Brodić

Krivbas 1. pol: Kliščuk - Fonseca, Drambaev, Steckov, Dibango - Luniov, Vakulko, Tverdoklib⚽ - Kuzik, Kwabena Adu⚽, Mikitišin

Krivbas 2. pol: Makankov (od 90. Koma) - Prikodko 🟨, Semenov (od 90. Vilivald), Bizimana, Snurnicin - Konate, Amoroso (od 105. Ochowechi), Komčenovski - Poniedielnik, Sosah, Kožuško


Druga i posljednja pripremna utakmica Modrih na austrijsko-slovenskim pripremama ostat će u sjećanju po debiju Marka Pjace koji se nakon osam godina vratio u Dinamo. Moramo napomenuti da se okršaj Modrih s Krivbasom bio 'long size', igralo se dva puta po 60 minuta kako bi što više igrača dobilo veću minutažu.

Dinamo se s porazom vratio u Zagreb, nije to bila predstava koja će zaslužiti pljesak, ali radi se o pripremnoj utakmici koja se nakon napornih treninga igrala 'teških nogu' i nikakve posebno velike zaključke nakon nje ne možemo izvlačiti. Jakirović sprema momčad za start HNL-a i nešto kasnije play-off Lige prvaka, vidjet ćemo kako ga je spremio kad starta 'za ozbiljno'.

Prvu nešto ozbiljniju priliku imali su Ukrajinci, nakon propusta modre obrane, Tverdoklib je pucao iskosa s nekih sedam metara, ali ja Zagorac odlično reagirao. Jakirovićeva momčad brzo je uzvratila, Petković je gurnuo loptu do Baturine, modra 'desetka' je dobacila do Sučića koji je bio slobodan na desnoj strani, ušao je u šesnaesterac, ali se onda spetljao, pokušao je s nekakvim driblingom koji nije uspio.

Međutim, uspio je nešto kasnije Adu. Primio je loptu na lijevoj strani, driblinzima zaljuljao i izbacio Theophilea, a onda iskosa s nekih osam metara pogodio suprotni kut. Modri se još nisu uspjeli oporaviti od šoka, a Zagorac je po drugi put morao po loptu u mrežu. Gadno je pogriješio Mauro Perković, pod pritiskom se izgubio, dodao loptu protivniku a onda se prema vratima spustio Tverdoklib i snažnim udarcem pogodio donji kut nemoćnog Zagorca. U manje od dvije minute, Modri su ušli u debeli zaostatak zbog loših reakcija obrane.

Sve je to pomalo iznerviralo Brunu Petkovića koji je malo žešće uletio u jednog ukrajinskog nogometaša, te je zaradio žuti karton. Mogao su Modri do pogotka nešto kasnije, opet preko Sučića koji je prošao desnom stranom, ovoga puta bolje i uspješnije, ali njegov udarac nije završio u mreži. Mogao je pak novi pokušaj nezgodnog Adua, koji je i ovoga puta uspio prevariti Theophile, okrenuti se oko njega pucati s nekih desetak metara, ali je Zagorac udarac po travi zaustavio.

Mogli su Jakirovićevi dečki zabiti i nakon odlične akcije Ristovskog, koji je ubacio za Petkovića, koji je naletio na loptu, ali promašio s nekih sedam-osam metara iskosa. Nešto kasnije opet je Ristovski bio precizan, fino je pogodio Mišića, koji je krenuo korak-dva i onda pokušao s nekih dvadesetak metara, prošla je lopta koji centimetar kraj vratnice. Nervozni su bili Modri, nije im išlo kako su zamišljali, pa su slijedile i neke nervozne reakcije.

Nakon one Petkovićeve, i Martin Baturina se malo naguravao s Kuzikom, morao je smirivati sudac. Veliku šansu imao je Arijan Ademi nakon što ga je milimetarski točno pronašao Mišić, ali kapetanov udarac s četiri-pet metara zaustavio je Klešik. Na samom kraju prvih šezdeset minuta, opet je Petković pokazao da su mu živci u srijedu bili tanki, opet se zakačio s jednim Ukrajincem, pa se naguravao s drugim...

U drugih 60 minuta Jakirović je oprobao sustav 3-5-2 s potpuno novom jedanaestoricom. Nevjerojatno kako se spetljao Fran Brodić u divnoj prilici nakon ubačaja Mikića, to se moralo zabiti. Kao i šansa Roga koji nakon dodavanja Hoxhe umjesto mreže s par metara pogađa vratara. Probao je Rog iznenaditi iz slobodnog udarca iskosa lopta se od vratara odbila u gredu...

Dobro je pucao i Kulenović, ali i ovoga puta ukrajinski vratar bio je u formi, kao i nešto kasnije, opet nakon udarca Kulenovića. Nije raspoloženi Ukrajinac na golu mogao ništa nakon sjajnog udarca Hoxhe iskosa, ali je lopta pogodila gredu! Dinamo je u drugih sat vremena bio bolji od Krivbasa, ali lopta nije htjela u ukrajinsku mrežu.

KRAJ UTAKMICE

Dinamo je doživio prvi poraz na pripremama. Nominalno prva postava je svojih 60 minuta odigrala loše te je zasluženo gubila 2:0. U nastavku su zaigrali igrači iz drugog plana koji su se puno bolje predstavili. Nizali su prilike, ali nisu uspjeli smanjiti rezultat. Igrači Sergeja Jakirovića se sada vraćaju za Zagreb gdje će nastaviti s pripremama.

120+1. Sada se dogodila jedna nesvakidašnja situacija. Prihodko, koji već ima žuti karton je dobio drugi žuti, ali nije isključen. Iako se radi o prijateljskom susretu, nije jasno zašto nije isključen.

120. Lijepo su kombinirali Kulenović i Ogiwara. Sve je rezultiralo novim kornerom za Dinamo.

115. Novi slobodan udarac i novi pokušaj Kulenovića. Isti epilog kao i ranije, lopta je otišla preko gola.

112. Kulenović je pokušao iz slobodnog udarca, no otišlo je to daleko od gola. Nije uspio napadač Dinama ponoviti golčinu iz prvog pripremnog susreta protiv CSKA 1948.

109. Nakon jednog duela s Kožuškom, Noa Mikić je dobio udarac u lice te je ostao ležati na travnjaku.

103. Ovog puta pokušao je Kačavenda, no to nije završilo u okviru gola. Dinamo nastavlja nizati promašaje.

101.

Trese se okvir gola. Hoxha je silovito opalio, ali je njegov udarac odsjeo na gredi.

100. Hoxha je stvorio prostor i pronašao Kulenovića koji ne uspijeva zabiti. Njegov udarac obranio je Koma.

97. Već dugo nema većih uzbuđenja na susretu. Dinamo kontrolira posjed, ali bez prilika.

90. Kao i u prvom dijelu, nakon pola sata imamo stanku za osvježenje. Nominalno rezervna momčad Dinama djeluje puno bolje i razigranije od prvotimaca. I dalje traže pogodak kojim bi zakomplicirali susret.

88. Udarac Kulenovića iz dobre pozicije brani Makankov.

80.

Još jednom prijeti Rog, ovog puta iz slobodnog udarca. Njegov odličan pokušaj je krajnjim naporom uz pomoć grede uspio zaustaviti Makankov.

76.

Ponovno veliki promašaj Dinama. Hoxha je pronašao utrčalog Roga čiji udarac brani ukrajinski vratar.

72. Tempo utakmice u drugom dijelu je puno niži što je i razumljivo s obzirom na to da igraju kombinirane postave obje ekipe.

66.

Što je sada propustio Brodić... Ostao je sam u kaznenom prostoru i dva puta promašio iz jako dobre pozicije. Prvi udarac mu je obranio vratar, dok je drugi put pogodio obrambenog igrača.

61. Krenulo je drugo poluvrijeme, Dinamo je promijenio svih 11 igrača. Sada igraju u sastavu Filipović - Pierre-Gabriel, Bernauer, Jakirović - Mikić, Rog, Pavić, Hoxha - Vrbančić - Kulenović, Brodić

KRAJ POLUVREMENA

Završilo je prvih 60 minuta u slovenskoj Lendavi. Dinamo je loše izgledao u obrani što su Ukrajinci kaznili u 17. i 19. minuti. Modri su također imali nekoliko dobrih prilika, ali nisu ih uspjeli realizirati. Drugih 60 minuta trebala bi igrati u potpunosti drugačija postava.

60+1.

Dinamo ponovno prijeti nakon sjajne akcije. Kao na malonogometnom terenu su kombinirali Ademi, Mišić i Petković, a sam ispred ukrajinskog vratara izašao je Ademi. Kapetan Dinama nije dobro pucao i njegov udarac je obranjen.

58. Nova prilika za Dinamo. Ademi je pokušao nakon ubačaja Martina Baturine, ali ni to nije pronašlo okvir gola.

53. Nove loše vijesti za Dinamo. Ristovski je ostao ležati te mu se ukazuje pomoć.

51.

Dinamo ni iz čega dolazi do velike prilike. Ristovski je pronašao Mišića koji je pokušao silovitim udarcem iz prve. Nije to bilo loše, otišlo je malo pored gola.

47. Nakon brze akcije Ristovski je pronašao Petkovića čiji udarac odlazi daleko preko gola.

42. Martin Baturina je sam prošao dva igrača i pronašao prostor za udarac. Na njegovu žalost taj udarac nije imao potrebnu jačinu i nije predstavljao prijetnju protivničkom vrataru.

40. Lopta je nakon slobodnog udarca plesala po kaznenom prostoru Krivbasa, ali nitko od igrača Dinama nije uspio uputiti udarac. Sve je završilo prekršajem Marka Pjace.

38. Sada je visoki pritisak Dinama urodio plodom. Baturina je ukrao loptu i uposlio Sučića koji povratnom loptom nije pronašao nikog od suigrača.

36. Zagorac je pogriješio u predaji lopte i Kwabena Adu je mogao doći do svog drugog gola. Ipak, i on je ostao iznenađen prilikom koja mu se ukazala te se nije najbolje snašao.

34. Kako je riječ o prijateljskom susretu, stanka je trajala dulje od uobičajenog. Nakon četiri minute, utakmica je ponovno krenula.

30. Sudac je nakon pola sata procijenio da je vrijeme za osvježenje. Trener Jakirović sigurno ne može biti zadovoljan viđenim od svoje momčadi. Obrana Dinama ne djeluje dobro te 'curi' na sve strane. S druge strane, trećeplasirana momčad ukrajinskog prvenstva pokazala je da se radi o jako dobrom protivniku koji kažnjava svaku grešku.

29. Pokušao je Petković nakon kornera, ali je to otišlo ravno u ruke vratara.

27.

Najbolja prilika Dinama na susretu. Bruno Petković je dao odličnu loptu za Petra Sučića koji je izašao sam pred vratara Kliščuka. Sučićev udarac nije bio najbolji te ga je ukrajinski vratar uspio zaustaviti.

22. Igrači Dinama trenutno izgledaju izgubljeno. Svaki prelezak Krivbasa preko centra je opasnost za gol Danijela Zagorca.

19.GOOOL!

Samo dvije minute kasnije, Ukrajinci vode 2:0. Tverdoklib je ostao sam na rubu kaznenog prostora i odličnim prizemnim udarcem matirao Zagorca. Ukrajinci su šokirali Modre.

17. GOOOL!

Iz te kontre, Krivbas je poveo. Kwabena Adu je primio loptu u kaznenom prostoru, pronašao si mjesta za udarac i neobranjivo pogodio u suprotni kut Danijela Zagorca.

16. Ponovno je Pjaca pobjegao na krilu i vratio povratnu loptu za Petkovića. On je predugo čekao i nije uspio uputiti udarac.

10. Navijači Dinama će sigurno biti zadovoljni s predstavom Marka Pjace u prvih deset minuta. Hrvatski reprezentativac je već imao nekoliko sjajnih poteza u oba smjera te se čini kao veliko pojačanje.

8. Evo i odgovora Dinama. Pjaca je još jednim dobrim potezom pronašao Baturinu koji je proslijedio loptu na krilo do Sučića. On se nije najbolje snašao te mu je lopta pobjegla.

7.

Prva velika prilika na susretu. Tverdoklib je za trenutak pobjegao Dinamovoj obrani i izašao ispred Zagorca. Ipak, Torrente se stigao vratiti i lopta je od njega otišla u korner.

3. Lijepo su sada kombinirali Baturina i Pjaca, ali na kraju nije bilo ništa od toga.

1. S pet minuta kašnjenja, krenula je utakmica.

17.30 Kako to obično biva kada su u pitanju prijateljske utakmice, utakmica će malo kasniti. Jer zašto krenuti na vrijeme kada se može kasniti...

17.25 Današnja utakmica u Sloveniji se igra u nešto drugačijem formatu. Igrat će se 2x60 minuta.

17.20 Dinamo je do sada odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu u kojoj je s uvjerljivih 6:2 svladao CSKA 1948. Trebali su Modri odigrati još prijateljsku s Bešiktašom, ali je ona odgođena zbog lošeg vremena.

Nakon što su prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji utrpali "šesticu" sofijskom CSKA-u, pred nogometašima Dinama danas je dvoboj s ukrajinskim Krivbasom.

Utakmica se igra u slovenskom gradu Lendava, s početkom u 17.30. Prijenos susreta za gledatelje u Hrvatskoj osigurao je MaxSport.

Nemoguće je znati u kojem će sastavu hrvatski prvak istrčati od prve minute, no za pretpostaviti je da će određenu minutažu imati i Bruno Petković, Martin Baturina, Marko Pjaca i Arber Hoxha, koji su dobili poštedu za dvoboj s Bugarima. Pjaca bi tako trebao zaigrati u Dinamovom dresu nakon više od osam godine, kada je iz Maksimira otišao u Juventus.

Spomenimo da se Dinamo nakon ove utakmice vraća u Zagreb, gdje će u sklopu priprema za novu sezonu odigrati još dvije prijateljske utakmice, jednu s Vardarom (23. srpnja) i dvije sa Šahtarom (26. i 27. srpnja).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. srpanj 2024 20:05