DAMIR KRAJAC Cropix
BUGARSKA LEGENDA ZA SN

‘Dinamo ili Ludogorec? Šanse su 50:50, domaći teren tu ne znači ništa. Možda će odlučiti i penali...‘

‘Radi se o kvalitativno izjednačenim momčadima. Jedni i drugi imaju individualce koji mogu odlučiti‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 20:47

Dinamo je pobjedom (2:1) u Razgradu nad Ludogorcem stekao slatku, ali minimalnu prednost. Znamo kako je to u nogometu, jedna greška, jedan primljeni pogodak i sve može otići k vragu. Uostalom, vidjeli smo u Bugarskoj da je momčad Ante Šimundže itekako opasna, nepredvidljiva, tjelsno moćna. Te da je u stanju igrati na način koji osigurava stvaranje prilika, gotovo je sigurno da će u Maksimiru tražiti nadigravanje, otvarati staze do Livakovićeve mreže. U plavom domu se očekuje velika borba za play-off Lige prvaka.

Na tu temu nam je bilo zanimljivo vidjeti kako razmišlja legendarni bugarski nogometaš i trener Krasimir Balakov.

- Ništa nije gotovo! Dinamo je u Razgradu stigao do značajne pobjede, ima taj pogodak prednosti, to se definitivno ne može zanemariti. Međutim, to je samo jedan pogdak... Ništa više. Kako ono kažu, sutra je novi dan. Kad analiziram utakmicu u Razgradu, Ludogorec je mogao do povoljnijeg rezultata, ali isto tako je i Dinamo mogao pobijediti većom razlikom - kaže nam u uvodu Balakov

Drži da su šanse obje momčadi za nastavak trke za Ligom prvaka i dalje podjednake.

image

Krasimir Balakov dok je bio trener Hajduka

MARIO TODORIC Cropix

- Radi se o kvalitativno izjednačenim momčadima. Jedni i drugi imaju indovidualce koji mogu u datom trenutku biti prevaga, koji mogu odlučiti jednim potezom. Isto tako mogu se dogoditi i neke greške koje će biti bitne u određivanju tijeka utakmice. Tako da u Maksimiru na uzvratu po meni nema favorita za ukupan prolaz. Iako je Ludogorec u zaostatku za jedan pogodak, mislim da su šanse za ulazak u play-off Lige prvaka 50:50. Sve se može dogoditi u Zagrebu, odlučivat će nijanse.

Onda je nadodao još nešto...

- U ovakvim ogledima uopće ništa ne znači domaći teren. Navijači i njihovo bodrenje, domaćinska atmosfera su naravno dobrodošli, ali to ne odlučuje. Nema veze igra li se u Bugarskoj ili Hrvatskoj. Eto, da me sad pitate koje su prednosti Ludogoreca ili Dinama, ne bih mogao ponuditi adekvatan odgovor. Osim onog da Dinamo ima taj pogodak prednosti. Koji može u trenutak nestati. Pa vidjeli ste u Razgradu, Ludogorec je na samom startu imao dvije dobre prilike, a već nekoliko minuta nakon toga bilo je 2:0 za Dinamo. Nakon toga je Ludogorec imao svoje šanse, ali na kraju je Dinamo mogao doći i do uvjerljivije pobjede. Baviti se bilo kakvim prognozama pred zagrebački uzvrat uopće nije dobro. Mislim da je ovaj par najneizvjesniji u 2.pretkolu Lige prvaka.

Kakvu igru očekuje u Maksimiru, hoće li Ludogorec napasti, igrati otvoreno?

- Pa Ludogorec mora tražiti pogodak ili više njih. Uostalom, oni gotovo uvijek igraju napadački. Takva im je nogometna filozofija, takva im je struktura momčadi. Očekujem u Zagrebu pravo nogometno kreševo, žestoki obračun, jaki ritam utakmice. Ulog za obje momčadi je ogroman, svi znamo kakav sportski i financijski efekt znači ulazak u Ligu prvaka. Za tako nešto se živi. Vjerujem da ćemo gledati dobru, atraktivnu utakmicu u kojoj se pobjednik neće znati do samog kraja, možda će odlučivati produžeci, jedanaesterci, tko zna.... - zaključio je Balakov.

Linker
20. travanj 2024 08:33