RONALD GORSIC Cropix
NOVE SIMULACIJE

Dinamo iznenadio Europu, drastično su mu porasle šanse za prolazak među najboljih 24

Pobjeda je Dinamo odvela na 22. mjesto ljestvice u Ligi prvaka, a iza njega su i brojni velikani
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2024. 10:33

Dinamo je upisao prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. U Austriji su Modri slavili s 2:0 protiv RB Salzburga golovima Kulenovića i Petkovića, a domaćin je imao i igrača manje od 66. minute nakon što je golman Schlager rukom izvan šesnaesterca obranio pokušaj Sučića da zabije na prazan gol.

Pobjeda je Dinamo odvela na 22. mjesto ljestvice u Ligi prvaka, a iza njega su i neki velikani poput Bayerna, Girone, Milana, Atletico Madrida, Šahtara i RB Leipziga. Modri imaju četiri osvojena boda iz tri utakmice, a pobjeda u Salzburgu im je donijela i veliki skok u šansama za prolazak u najboljih 24.

Prema pisanju stranice Football Meets Data koja se bavi statističkim podacima, Dinamo sada ima 43 posto šanse za prolazak među najboljih 24, dok su mu šanse za ulazak u najboljih osam dva posto.

Dinamo je tako napravio drugi najveći skok u šansama za ulazak u najboljih 24. Modrima su šanse porasle za 23 posto, a bolji je samo Feyenoord koji je skočio za 27 posto. RB Leipzigu su šanse pale za 19 posto, a Atletico Madridu za 18.

Linker
24. listopad 2024 10:34