Takuro Kaneko

 GORAN MEHKEK Cropix
ODUŠEVIO NA PRIPREMAMA

Dinamo je dobio najbržeg igrača u HNL-u?! Takuro Kaneko je brz, ali novo pojačanje ruši sve rekorde

Primjerice, Usain Bolt je trčao 44 km/h u svojim pothvatima u sprintu na stotinu metara
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2024. 07:04

Zanimljiva je ta situacija s Dinamovim pojačanjem na lijevom boku, Takuyom Ogiwarom. Trenira u Rovinju, ali još uvijek ne može igrati utakmice. Jer, o tome smo već pisali, ne može se još “provući” kroz sustav za registraciju igrača zbog činjenice da u Japanu i dalje nemaju određeni datum početka prijelaznog roka 2025. godine. Znamo da vam to zvuči skroz neobično, i nama isto. Međutim, takva su pravila, iz te kože se ne može.

Ipak, i na temelju treninga može se saznati nešto više o toj “japanskoj raketi”. Pokazatelji govore da je brži od svog kolege iz Zemlje Izlazećeg Sunca, Takura Kaneka!

image

Takuya Ogiwara

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

A kao što smo imali prilike vidjeti, Kaneko je poprilično brz. Dinamo je, dakle, dobio igrača koji će vjerojatno biti najbrži u HNL-u. Jer, izmjerena brzina mu je 36 km/h, što je zaista prilično dojmljivo. Recimo, Usain Bolt je trčao 44 km/h u svojim pothvatima u sprintu na stotinu metara.

Iako su se u Dinamu nadali da će Japanci konačno odrediti taj datum nakon kojeg će ZG-klub konačno moći predstaviti svog novog igrača, to se još nije dogodilo. Sad se, naravno, postavlja i pitanje hoće li se to napraviti do 23. siječnja, kad Modri igraju onu zaostalu utakmicu s Lokomotivom.

Ukoliko se to neće dogoditi, Dinamov lijevi bek će biti - Mauro Perković. Naime, iako je, primjerice, protiv Triglava na pripremnoj utakmici na lijevom beku igrao Robert Ljubičić, trener Sergej Jakirović ga je definitivno odlučio prebaciti u veznu liniju, pa će Dinamov “čupavac” od proljeća svoju priliku hvatati u vezi, gdje je inače, ogromna konkurencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 03:50