VICTOR JOLY Dppi Via Afp
ROKO ŠIMIĆ ZA SN

‘Dinamo je jak i opasan! Favorit? Najradije ne bih odgovorio, što god da kažem, neće biti dobro, ha, ha‘

Mladi hrvatski reprezentativac iz redova Salzburga najavio je kako vidi nadolazeći okršaj s Dinamom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. rujan 2022. 23:16

Mladi hrvatski reprezentativac, Roko Šimić (19), započeo je pripreme s Red Bull Salzburgom i nakon nekoliko trening-utakmica nametnuo se treneru Matthiasu Jaissleu. Postigao je pogodak u 3:1 pobjedi protiv Olympiacosa i nakon te utakmice Jaissle je odlučio da će Šimić ostati u Salzburgu i neće ići nigdje na posudbu. Pa su bile odbijene ponude Züricha, Sturma...

Zadovoljni čelnici

I kad se činilo da je pred Rokom još jedna lijepa sezona, dobio je virozu i morao je pauzirati dva tjedna. U tom je razdoblju nadareni napadač izgubio čak pet kilograma, trebalo mu je dosta vremena za povratak u normalni ritam treninga. Vratio se, pa je tako na posljednje dvije utakmice u Ligi prvaka, protiv Milana i Chelsea, bio na klupi...

- Baš smo se vratili iz Londona, uzeli smo bod i raspoloženje je dobro. Žao mi je što nisam dobio minutažu, ali dočekat ću svoju priliku. Rečeno mi je da se na mene ozbiljno računa, iako u svlačionici imamo četvoricu klasičnih napadača, klub je odbio nekoliko ponuda za moj odlazak na posudbu. Prava je šteta što sam se razbolio jer vjerujem da bih dosad, da sam bio zdrav, već imao solidnu minutažu. Nisam previše igrao, ali nadam se da dolazi moje vrijeme - rekao nam je Šimić.

Nakon prva dva kola neporaženi ste u skupini E Lige prvaka, dvaput ste, oba puta 1:1, remizirali s Milanom i Chelseajem. Jesu li u klubu zadovoljni tim učinkom?

- Kako ne! Pa ostali smo neporaženi protiv favoriziranih Milana i Chelseaja, pokazali smo da možemo parirati tim vrhunskim momčadima. Moćna smo momčad i svi vjerujemo kako imamo velike šanse za prolaz skupine. No, idemo utakmicu po utakmicu, iako su i ova dva kola pokazala da je baš sve moguće. Tko bi, naime, mogao pomisliti da će Chelsea nakon dva kola biti posljednji sa samo jednim bodom? A i Dinamo je drugi s tri boda, nitko to nije mogao predvidjeti.

Slijede vam dvije utakmice protiv Dinama. Hoće li te utakmice odlučivati o vašem i Dinamovu proboju u daljnje natjecanje?

- Svaka će preostala utakmica biti ključna! I ova su dva kola, naime, pokazala da je svaki rezultat moguć, nitko ne može unaprijed uknjižiti bodove. Dobro znam kakav je Dinamo, hrvatski je prvak jak i opasan, ali mi idemo na svakoj utakmici po pobjedu, tako će biti i u okršajima s Plavima.

Uzbudljive utakmice

Kako su u vašem klubu komentirali Dinamovu pobjedu protiv Chelseaja?

- Bili su iznenađeni, ali ne previše, jer dobro znaju kakav je Dinamo. Uostalom, Dinamo i Salzburg u nekoliko su navrata igrali međusobno u europskim natjecanjima, ovdje pamte da su ih Zagrepčani eliminirali u doigravanju za Ligu prvaka prije šest godina. Stoga Dinamo zaslužuje respekt, svi znamo da će biti vrlo teško, ali nakon izvlačenja skupina u klubu su rekli kako je osvajanje bodova protiv Dinama naša šansa za prolaz skupine. Međutim, nitko se ne zavarava da će biti lako, bit će to strahovito teški i neizvjesni okršaji.

Tko je favorit u dvobojima Dinama i Salzburga?

- Najradije ne bih odgovorio na taj upit, što god da kažem, neće biti dobro, ha, ha... Stoga ću reći ovako: favorita nema, šanse su podjednake, 50:50! Bit će to zanimljive i uzbudljive utakmice.

Je li vas trener možda već pitao nešto o Dinamu, je li tražio neke informacije?

- Ne, zasad ne. Ali sigurno ćemo uskoro razgovarati o Plavima, kako će se bližiti te utakmice, u svlačionici će se sve više govoriti o Dinamu. Kratko smo razgovarali o svim suparnicima nakon izvlačenja parova i tada je trener rekao kako zna da nas na Maksimiru čeka neugodno gostovanje - kaže Šimić.

ŠIMIĆEVI KLUBOVI

Lokomotiva

26 uta/4 gol/0 asi

Liefering

24 uta/19 gol/3 asi

RB Salzburg U19

9 uta/7 gol/3 asi

RB Salzburg

5 uta/0 gol/0 asi

19 godina prošlog je tjedna proslavio Roko Šimić

5,0 milijuna eura vrijednost je Roka Šimića na TM

Vjerujem da ću dobiti barem pola sata

Zanimljivo je, vaš je Salzburg u skupini s klubovima koje imate u srcu, za koje navijate od malih nogu, s Dinamom i Milanom...

- Ha, ha, točno je to, ali sad najviše želim uspjeh svog Salzburga! I vjerujem da ću igrati protiv Dinama, nadam se minutaži. Možda ne cijelu utakmicu, ali očekujem da ću dobiti barem pola sata u tim dvobojima. (pju)

Linker
16. travanj 2024 18:08