Cropix
TRAJU OZBILJNI PREGOVORI

Dinamo je na pragu dovođenja velikog pojačanja! Norveški reprezentativac je na korak do Maksimira

Dinamo je jako blizu dovođenja 24-godišnjeg lijevog beka iz njemačke Herthe
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 15:58

Prije neki dan smo donijeli vijest da je lijevi bek bundesligaša Herthe, 24-godišnji Fredrik Andre Björkan, uz 27-godišnjeg Nizozemca Daleya Sinkgravena iz Bayer Leverkusena na radaru Dinama. Priča "na radaru" se kreće prema ozbiljnim pregovorima i postoji velika vjerojatnost da norveški reprezentativac Björkan, koji je za svoju nacionalnu vrstu odigrao šest utakmica, posljednju svih devedeset minuta u pobjedi Norveške protiv Švedske (3:2) u lipnju ove godine u Ligi nacija stigne u plavi dom. Björkan je prva opcija, pregovori traju i moguće jest da će se vrlo brzo završiti. Ide se na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora. To bi pak značilo da bi u startu Björkan u plavom domu igrao samo za svoju plaću. Posao ide lagano prema finalizaciji, ali pričekajmo još ovih nekoliko dana prijelaznog roka.

Dolaskom Björkana Dinamo bi onda definitivno riješio problem lijevog boka za formaciju koju preferira Ante Čačić, a ta je 4-2-3-1. Naravno, tu ostaje i Petar Bočkaj koji se pokazao odličnim u posljednjim utakmicama, Čačić itekako računa na njega, naročito u formaciji 3-5-2 koja će se moguće igrati recimo u Ligi prvaka, protiv Chelseaja ili Milana, tko zna, možda i Salzburga. Naravno, ostao je i Daniel Štefulj.

Mogućim dolaskom lijevog beka, Robert Ljubičić se vraća na svoju logičnu poziciju u veznoj liniji, tako da Modrima više i ne bi trebalo dovođenje bilo kojeg veznog igrača, jer o tome se govorilo. Istina, još uvijek se šapuće u plavim dvorima da bi do konca prijelaznog roka mogao stići veznjak Lokomotive Enis Cokaj. Još se o tome raspravlja, odluka nije donesena, ima još nekoliko dana za konačnu odluku. Naravno, ako bi i došao svakako ne bi za novac koji traže Lokosi, Modri bi eventualno za njegove usluge mogli iskrcati oko 800 tisuća eura.

Mnogi su nas ovih dana zvali i puštali poruke s pitanjima oko priče da se u Dinamo vraća Marko Pjaca. Pa, eto razjasnit ćemo "misterij Pjaca", makar misterija zapravo uopće nije bilo. Jer Pjaca nije uopće bio na razini ozbiljnog razmatranja klupske struke. Uz sve poštovanje prema Marku i njegovom doprinosu dok je bio u Maksimiru, činjenici da je veliki dinamovac. To se u Dinamu uvijek respektira, ali je procijenjeno da njegovo igračko stanje u ovom trenutku nije takvo da bi Dinamu moglo pomoći. To je dakle cijela priča oko Pjace, nikakva druga ne postoji, niti je postojala.

Karijera 24-godišnjeg Björkana

Bodo/Glimt

136 nastupa, 8 golova, 16 asistencija

Hertha

10 nastupa, 0 golova, 0 asistencija

Norveška

6 nastupa, 0 golova, 1 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:47