Ante Čačić ostaje na klupi Dinama

 DAMIR KRAJAC Cropix
SAD JE I SLUŽBENO

Dinamo je odabrao novog trenera! Plavi dim se pojavio na Maksimiru, zna se tko vodi Modre u novoj sezoni

Dugo su u Dinamu razmišljali i odlučili se za trenera s velikim iskustvom koji može puno u Europi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. svibanj 2022. 14:30

Ante Čačić ostaje na klupi Dinama! Takva informacija sletjela nam je u poslijepodnevnim satima iz dobro obaviještenih izvora. U Maksimiru su definitivno prelomili, čovjek koji ih je u sjajnom finišu u svojih pet utakmica doveo do naslova prvaka, nastavlja tamo gdje je stao.

Modri klub je to ubrzo i službeno objavio. Dakle, završilo je baš onako kako je i trebalo završiti. Logičan je to potez klupske Uprave, jednostavno se morao honorirati Čačićev učinak u završnici prvenstva, njegov veliki doprinos obrani naslova. U kratkom vremenu zadobio je povjerenje igrača koji će sigurno biti najsretniji ovakvim raspletom. Pisali smo već ovih dana o svim dobrim stvarima koje je napravio Ante, ne samo kad se radi o pobjedničkim rezulatima. U život je vratio Brunu Petkovića, promovirao Špikića, Baturinu, Menala.... Sve je napravio za 'pet plus' i zato se zapravo i nije trebalo previše razmišljati, makar se u Maksimiru razmišljalo.

Istina, do kraja je uz Čačića kandidati bio i Goran Tomić koji je napustio kormilo Rijeke, mahnuo je Rujevici kazavši 'zbogom'. Vijesti koje su stigle s Kvarnera kazuju da se na takav potez odlučio zbog iscrpljenosti. Tada je o bilo odmah jasno da više nije kandidat za trenera Dinama. Jer ako je Tomić iz Rijeke otišao zbog razloga iscrpljenosti, onda sigurno nije bio sposoban preuzeti modri klub pred sezonu koja bi po svemu mogla biti 'rudarska'. Jer očekuje se podosta promjena u plavoj momčadi, neki bitni igrači mogli bi napraviti lukrativne transfere i napustiti klub, drugi dolaze, neki se vraćaju s posudbe, treba aktivirati i uklopiti mlade snage poput Baturine, Bulata, Marina ili nešto malo starije dečke poput Špikića ili Menala.

Bit će tu dosta posla, svaka rekonstrukcija momčadi zahtijeva mnogo energije i truda. Da ne kažemo da će se u isto vrijeme tražiti rezultati, vrlo brzo kreću europske kvalifikacije, Modri će pokušati uhvatiti Ligu prvaka. Za takav nogometni biznis potreban je čovjek koji frca od energije, prepun samopouzdanja i želje za radom. To sigurno nije posao za iscrpljenog čovjeka, trenera koji traži odmor, vremenski odmak od trenerske klupe. Tako da je odlazak Tomića s Rujevice u takvim okolnostima definitivno zatvorio vrata njegovom ulasku u Dinamo.

Makar, vjerojatno bi Čačić, tako barem govore naši izvori bio izabran za starog-novog trenera i da se Tomić nije požalio na iscrpljenost. Jer dugo su u plavom domu analizirali koga izabrati, znate i sami da su se osim Tomića kao kandidati spominjali Sergej Jakirović, Darko Milanič... Slovenac je čak bio u Zagrebu na derbiju Dinamo - Hajduk, tada smo svi pomislili da će baš on biti trener, ali nakon samo dva-tri dana je otpao kao kandidat.

Dinamo je tražio trenera s iskustvom koji je spreman za europske izazove, a realno govoreći, između svih tih kandidata Čačić je imao daleko najbolji pedigre, konačno bio je i hrvatski izbornik koji je u prvom krugu Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine prema ocjenama L'Équipea bio izabran kao najbolji izbornik. O detaljima potpisivanja ugovora Dinama i Čačića saznati će se nešto više u slijedećim danima, ne zna se hoće li potpisati na godinu dana ili na 'godinu plus godinu'. Isto tako je nepoznat iznos njegove plaće, ali u ovom trenutku to i nije bitno. Čačić sigurno neće biti neki težak pregovarač. jer i kad je kao privremeni trener preuzimao Modre uopće nije pitao za plaću, njemu je najvažnije bilo da Dinamo dovede do naslova prvaka.

Ante Čačić ima 68 godina, ali je tjelesno i mentalno u odličnoj formi, ima svu potrebnu energiju za posao stvaranja momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 05:05