Horatiu Moldovan

 RAZVAN PASARICA/SPORT NEWS/PROFIMEDIA Razvan Pasarica/sport News/profimedia
TVRDE RUMUNJI

Dinamo je pronašao novo pojačanje, stiže već na zimu? ‘Prate ga mjesec dana, on je investicija za budućnost‘

Oglasio se i predsjednik kluba, a mediji tvrde da je transfer ušao u ‘posljednjih sto metara‘
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2023. 18:45

Ako je za vjerovati rumunjskim medijima, zagrebački Dinamo uskoro će potpisati novog vratara! Tamošnji portal Antena Sport u petak poslijepodne lansirao je vijest da je Horaţiu Moldovan, vratar Rapida iz Bukurešta i rumunjske reprezentacije, na pragu Maksimira.

Kažu, Dinamo je posljednjih mjesec dana pomno promatrao 25-godišnjeg čuvara mreže te se, navode, uvjerio da može biti iznimno dobra investicija za budućnost. Navodno je Dinamo spreman aktivirati otkupnu klauzulu u iznosu od 800 tisuća eura, a Moldovan bi zarađivao oko pola milijuna eura po sezoni. Spomenuti medij piše da je to znatno bolja plaća od one koju trenutno zarađuje u Rapidu.

Nadalje, Antena Sport navodi da je transfer ušao u "posljednjih sto metara", odnosno da je ostalo "tek ponešto za odraditi, ali Dinamu spomenuta klauzula ne predstavlja problem".

image

Horatiu Moldovan

Alex Nicodim/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Na temu Moldovanovog statusa u Rapidu oglasio se i predsjednik kluba Daniele Nikolaj.

- Kako da ga zadržim u Rapidu? Mogu ga samo vezati lisicama - duhovito je poručio, a zatim pohvalio svog vratara.

- Moldovan je stigao ovdje kad smo bili niželigaši, rastao je s ovom ekipom i mnogo toga dao za naš klub. Trenutno nema ponuda, no postoje razgovori i interesi mnogih klubova. Kažem, postoje telefonski pozivi, ali trenutno nismo u razdoblju Mercata. On brani jako dobro, trenira i igra u izvanrednom okruženju, svi ga vole i podržavaju. Bilo bi jako dobro da ostane prvi vratar i na Europskom prvenstvu iduće godine - rekao je predsjednik Rapida, pa dodao da je prava klauzula i veća od 800 tisuća eura, piše tamošnji medij Digi Sport.

Na drugom rumunjskom portalu, Fanatiku, stoji razgovor s jednim od dioničara kluba iz Bukurešta - Victorom Angelescuom, koji također kaže da će teško zadržati Moldovana tijekom zimskog prijelaznog roka.

- On je jedini za kojeg se bojimo da ćemo ga izgubiti na zimu. Nadam se da neće otići prije nego što osvojimo naslov ili kup i ostvarimo svoje ciljeve. Postoji klauzula koju drugi klubovi mogu aktivirati. On ima ugovor do ljeta 2025., ali to nema nikakve veze govorimo li o činjenici da se raskidna klauzula može aktivirati - rekao je Angelesku.

image

Horatiu Moldovan

ALEX NICODIM/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Alex Nicodim/imago Sportfotodienst/profimedia

Moldovan, dakle, konkurira za prvog vratara Rumunjske na nadolazećem Euru. Izbornik Edward Iordanescu u više ga je navrata nahvalio tijekom kvalifikacija za EP, a činili su to i mediji, posebice u posljednjim dvjema utakmicama protiv Izraela (2:1) i Švicarske (1:0).

Seniorsku karijeru započeo je u Cluju u siječnju 2017. godine, potom je dvije i pol godine proveo u Energeticianul, da bi potpisao za Ripensiju u besplatnom transferu. Kasnije je još branio za Sepsi i UTA Arad, a u Rapid je stigao na zimu 2021.

Njegov Rapid trenutno je treća momčad rumunjske Superlige s 30 bodova, odnosno četiri manje od gradskog rivala Steaue i Cluja. Rapid cilja na trofeje, no pitanje je hoće li ih u uspješnom scenariju proslaviti s Moldovanom ili nekom drugom ‘jedinicom‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 09:01