GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UBITAČNA GODINA

Dinamo je u 2021. odigrao koliko neki klubovi ne uspiju u 5 godina! Nema nikakve dvojbe tko je junak Modrih

Srušen je Tottenham, prodani su Gvardiol i Majer, ali i izboreno novo proljeće u Europskoj ligi.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. prosinac 2021. 08:18

Bez premca, bila je 2021. godina najdulja u Dinamovoj povijesti. Dobro, možda se jednom negdje omaknulo, ali teško da je ikad Dinamo u kalendarskoj godini, koja je trajala gotovo 11 mjeseci, odigrao čak 67 službenih utakmica. Od toga njih čak 20 u Europi! Neki klubovi toliko ne odigraju ni za pet godina.

Prvu utakmicu u ovoj godini Modri su odigrali još 19. siječnja protiv Rijeke (0:2), zadnju upravo 11 mjeseci kasnije protiv Hrvatskog dragovoljca (2:0), a između sezona imali su Modri svega petnaestak dana pauze, neki i manje, jer su bili na Europskom prvenstvu. Sve u svemu, ubitačno!

Kad se sve zbroji i oduzme, u 67 utakmica Dinamo je pobijedio 44 puta, 11 puta izgubio, 12 puta remizirao. Zabili su Modri pritom 130 golova, a u izboru za Dinamova junaka 2021. godine, vjerujemo, nema nikakve dvojbe. Apsolutno taj naslov pripada Mislavu Oršiću, hat-trick Tottenhamu, gol za pobjedu protiv West Hama... Da je samo to, bilo bi dovoljno!

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Toliko utakmica, toliko se toga dogodilo, da se teško na prvu sjetiti da je ovo još uvijek ista godina u kojoj je Dinamo srušio Tottenham i dohvatio četvrtfinale Europske lige, da je to ista godina u kojoj je uzeo dvostruku krunu, a ista i u kojoj je ispao od Šerifa, plesao po rubu u Europskoj ligi protiv, gubio neočekivano u prvenstvu, a na kraju ipak ostao na nogama. Obilježili su godinu i transferi Majera, Jakića, Gavranovića, odlazak Gvardiola, čak trojica trenera vodila su Modre - Zoran Mamić, Damir Krznar i Željko Kopić.

Doista, kad ovako nabrajamo, svašta se ove 2021. događalo u Dinamu i oko Dinama, teško se svega i sjetiti. A kad gledamo samo na teren, pokušali smo izabrati pet najboljih i pet najlošijih Dinamovih partija u godini na izmaku. Izbor nije bio lagan, ali evo nekih od njih...

Linker
25. travanj 2024 09:49