Martin Baturina

 Ulrik Pedersen/zuma Press/profimedia
NAJTEŽE ZADAĆE

Dinamo je ‘u banani‘, Bjelica nema vremena. Vrlo važan potez tiče se Martina Baturine

Ako u kratkom roku uspije nametnuti svoje zakonitosti, napravit će veliki posao
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2024. 07:49

Nenad Bjelica u četvrtak je potvrđen kao novi trener Dinama. Povratkom u Maksimir nakon više od četiri godine, osječki stručnjak nasljedio je Sergeja Jakirovića te ga čeka nekoliko zadataka od posebne važnosti.

1. Napraviti veliki preokret

Dinamova momčad je "u banani" nakon teških i uzastopnih poraza, ponajviše u psihološkom smislu, vidjelo se to čak i na kup utakmici s četvrtoligašem. Potreban joj je veliki reset, totalni preokret. I to odmah, vremena jednostavno nema. Ne može se tražiti, recimo, mjesec dana za popravak izgleda momčadi. Bjelica mora reagirati odmah, što je ponekad i najteža zadaća. Neće stari/novi trener imati dovoljno vremena niti za treninge, jer Modri igraju u prvenstvu i Ligu prvaka, utakmice stižu jedna za drugom.

image

Slaven Belupo - Dinamo

RANKO SUVAR Cropix

2. Nametnuti sebe i viziju

Od prvog treninga Bjelica treba nametnuti sebe i svoje nogometno promišljanje, zakonitost svog rada i igre. Ako to uspije u kratkom roku, onda će napraviti veliki posao. U suprotnom, doći će u probleme. Drugim riječima, Bjelica mora srediti svlačionicu, neposredni proizvođači od prvog susreta s njim moraju početi drukčije razmišljati, te odmah zaboraviti ono što se događalo proteklih dana.

image

Velimir Zajec, Nenad Bjelica

Foto: Cropix, Ilustracija: Sn

3. Vratiti igrače u normalu

Mnogi krucijalni plavi nogometaši su daleko od onoga što mogu ponuditi. Prije svih Martin Baturina koji je pao u formi. Bjeličin zadatak jest da ga što je prije moguće dovede u red, da opet postane ona prava Dinamova "desetka". Također, mora se, koliko je to moguće u kratkom vremenu, posvetiti obrani, koja u zadnje vrijeme izgleda totalno raštimano, izgubljeno u vremenu i prostoru.

image

Martin Baturina

JOSIP BANDIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 07:50