GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Kruno Jurčić za SN

‘Dinamo je uz pomoć ne znam kakve sreće prošao u LP, bila je tada idealna prilika da se napravi jedna stvar‘

Još je nakon Qarabaga trebalo napraviti pravu analizu stanja momčadi, smatra Jurčić
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. rujan 2024. 15:11

Kruno Jurčić bilježi sjajne rezultate u egipatskom Pyramidsu, može se reći da ispisuje povijest s tim mladim klubom, a s posebnom pozornošću prati situaciju u Hrvatskoj, s naglaskom na njegov Dinamo.

U intervjuu za Sportske novosti posebno je prokomentirao novonastalu krizu na Maksimiru, gdje je u tri navrata bio trener Modrih i s njima osvojio tri naslova.

Kako gleda na aktualni trenutak u Maksimiru?

- Rekao bih da je poraz u Koprivnici jasno ukazao da u Dinamu postoji kriza. Naime, nakon devet primljenih golova od Bayerna neki su bili skloni teoriji kako je Bayern prejak te da on ne može biti pokazatelj Dinamove vrijednosti. Što je bio pogrešan stav. Teško je reći što se doista događa u Dinamu. Ne znam što se događalo u trenažnom procesu, to znaju samo ljudi koji su vodili treninge, ili oni koji su duboko u klubu. Postojala je jedna utakmica prije Bayerna, koja je ukazivala da nešto s momčadi nije u redu, a to je domaća utakmica protiv Qarabaga. Ne sjećam se kad je netko zadnji put tako ‘razvalio’ Dinamo i to usred Maksimira. Dinamo je uz pomoć ne znam kakve sreće prošao u Ligu prvaka, ali to je bila idealna prilika da se napravi dobra analiza stanja u klubu. Dobra analiza bi ukazala na to kakvi su doista igrači dovedeni u prijelaznom roku, te kakvo je realno stanje momčadi. Ovako je u klubu bila jako dobra atmosfera koja nije bila sazidana na zdravim temeljima, što dovodi do opuštenosti. I onda se u takvom stanju suočiš s Bayernom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 15:11