Dinamo je osvojio bod u dvije utakmice protiv Salzburga

 RONALD GORSIC Cropix
NOVA UTAKMICA SEZONE

Dinamo još diše svojim plućima, nije priključen na respirator, a Milan donosi spektakl za dva tjedna

Plavi su većim dijelom utakmice dobro parirali i na San Siru, vjerujemo da će još bolji biti i u svojoj maksimirskoj utvrdi.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. listopad 2022. 09:48

Nakon utakmice sezone, pred Dinamom je - utakmica sezone! Za dva tjedna u Maksimiru, protiv Milana, koji također ima četiri boda, mnogo će se toga odlučivati. Tako to, naime, ide u nogometu, "povijesna" utakmica smjenjuje "povijesnu", što zapravo jasno govori kako nema povijesnih dvoboja. Ali ima iznimno važnih, a svaka od ove četiri jesenske utakmice u Ligi prvaka bila je iznimno važna i u svakoj od njih, neovisno o rezultatima, Dinamo je potvrdio da mu je mjesto u elitnom natjecanju.

Nisu Plavi uspjeli osvojiti željena tri boda sa Salzburgom, no pobjeda Chelsea u Milanu ostavila je hrvatskog prvaka u utrci za europskim proljećem. U Ligi prvaka, ili u Europskoj ligi, s natjecateljskog je gledišta apsolutno svejedno, iako plavu blagajnu kudikamo više zanima ostanak u ovom društvu. Neće to biti lako napraviti, neće Dinamo ni ovisiti sam o sebi, ali nitko nije mogao ni pomisliti da će hrvatski prvak nakon četiri kola biti u otvorenoj utrci za prezimljavanje u eliti.

Dinamo je protiv Salzburga odigrao vrlo dobrih sat vremena, nije ga omeo ni šokantni pogodak gostiju na otvaranju utakmice. Bili su Zagrepčani hrabri i drski, puni samopouzdanja, s manje tehničkih pogrešaka nego je to bilo prije tjedan dana, Plavi su napadali i tražili pogodak, imali su dobar recept (proboji po bokovima) i nedostajalo je tek više točnosti u završnici nekih dobro smišljenih akcija za materijaliziranje dobre igre.

Izjednačenje je donijelo i dodatni impuls (ovaj je put VAR pomogao Dinamu!) i sve je u igri Plavih dobro izgledalo sat vremena. Do 60. minute. A onda su se energetski ugasili, plaćaju Plavi danak napornoj sezoni (ah, taj listopad...), onda je do izražaja došla mladost austrijskog kluba i Dinamo to više nije mogao pratiti. Uostalom, podatak da je omjer udaraca prema vratima u 60. minuti bio 12:6 za Dinamo, a omjer udaraca iz kuta 7:2, također za Dinamo, potvrđuje dobar dojam kojeg je momčad trenera Ante Čačića ostavila nakon prve dvije trećine utakmice.

No, tada se razgoropadio Salzburg, "uskrsnuo" je naš reprezentativac Luka Sučić i sijevalo je ispred Livakovića, pa je na kraju omjer udaraca bio 17:15 za goste! I ta 32 udarca na gol govore da smo gledali dobru, jako dobru utakmicu, u kojoj su obje momčadi, bez imalo kalkuliranja, tražile sva tri boda. Sučić i Bočkaj uzdrmali su grede, bilo je na obje strane prilika za pogotke, no na kraju je sve okončano remijem. Pravednim remijem, kakvim je trebala biti završena i utakmica u Salzburgu, da nije bilo jedne nepromišljenosti.

No, Dinamo još živi u elitnom natjecanju, Dinamo nije "prikopčan na respirator", nego diše svojim plućima. Bit će za dva tjedna opet spektakl u Maksimiru, dolazi veliki Milan, koji nije nepobjediv. Štoviše, Plavi su većim dijelom utakmice dobro parirali i na San Siru, vjerujemo da će još bolji biti i u svojoj maksimirskoj utvrdi, neokrznutoj ove sezone.

Linker
15. lipanj 2024 05:20