En

 PAUL CHESTERTON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ZAMJENA NA PETKOVIĆA?

Dinamo krenuo po zvučno pojačanje u napadu! Na Maksimiru žele povremenog Vatrenog, kontakt je uspostavljen

Pretpostavljamo da ima i druge opcije, ali za njega bi Dinamo vjerojatno bio pravi odabir
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. svibanj 2024. 06:09

Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača. Željeni novi Plavi 9 je - Dion Drena Beljo.

Dinamo je već poslao pismo namjere Augsburgu u kojem predlaže dogovor o posudbi te na taj način pokušava napraviti ono što nije uspio 2023. godine kad je Beljo iz Osijeka otišao u taj njemački klub za tri milijuna eura i bonuse. Već su ga tada u Maksimiru vidjeli, barem neki, čovjekom za Dinamo i put preko hrvatskog prvaka mu definirali kao najbolju razvojnu strategiju. Radi se o napadaču koji je u toj sezoni zabio osam golova za Osijek u HNL-u, a samo sezonu ranije 15 u dresu Istre 1961. Osijek, kao i njegovi navijači, nisu htjeli da ode u Dinamo, a Augsburg ga je tražio za špicu koja će mu pomoći u borbi za ostanak. U 18 nastupa za njih do kraja prvenstva zabio je tri gola, ali idila u Njemačkoj za njega nije dugo potrajala, iako su spasili prvoligaški status.

Minutaža na kapaljku

Tijekom 2023. godine dobio je priliku i u hrvatskoj A reprezentaciji, nositelj je srebrne medalje sa završnice Lige nacija, no u Augsburgu je izgubio poziciju. Kod trenera, Danca Jessa Thorupa, dobiva minutažu na kapaljku. U cijelom je tekućem prvenstvu samo triput bio starter, iako ima 24 nastupa, postigao je dva gola i to još u kolovozu i rujnu, a od prve minute nije zaigrao od listopada. Sjedenje na klupi ni za igrača ne može biti opcija, pa je logično da i on mora vidjeti kako dalje. Odabrati adresu na kojoj će igrati.

image
EIBNER-PRESSEFOTO/MEMMLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Dinamo mu sada želi revitalizirati karijeru, a to bi svakako bilo najbolje i za Belju. Hoće li doći do dogovora, ovog časa nije nam poznato, pitanje je uvjeta pod kojima bi Nijemci pristali na posao s Dinamom, a i Dinamo, ako razvija igrača, mora imati nešto od toga. I financijski, a ne samo kroz potencijalne golove koje bi mogao zabiti. Zato pretpostavljamo da uz uvjete posudbe želi i modalitet otkupa. Kao što to ima, primjerice, za Gabriela Vidovića i Takura Kaneka koje može učiniti svojim igračima ako plati Bayernu 3,5 milijuna eura odnosno Sapporu 1,1 milijun eura. Iako će, što se njih tiče, vjerojatno nastojati produžiti posudbu. Barem se to trenutačno čini izglednijim.

Bez Skočićevog poziva

Beljo ima samo 22 godine i karijera je pred njim. Koliko točno velika i uspješna, sad je pitanje jer našao se u rupi iz koje prvo mora izaći. Velik broj hrvatskih nogometaša koji nisu uspjeli vani kasnije su u drugom pokušaju preko Dinama ili nekog drugog našeg kluba napravili iskorak i lijepu karijeru, Kako je Beljo igrao za Vatrene, pretpostavljamo da ima i druge opcije, ali za njega bi Dinamo vjerojatno bio pravi odabir.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Podsjećamo da ga izbornik mlade reprezentacije Dragan Skočić nije pozvao na posljednju akciju. Dakle, pao je od mjesta u A vrsti do toga da ga nije vidio ni izbornik mladih. To je jasan znak da visoki napadač mora na novu adresu i u nove izazove. Danac koji je trener Augsburga ima druge igrače koje preferira, a to je i njemu jasno.
Dinamova želja da dovede Belju zacijelo je vezana za najavu odlaska Petkovića, ali čak i da Bruno ostane, moglo bi biti mjesta za Vinkovčanina. Premda je profil nalik Petkoviću po tome što nije toliko klasična devetka, nego voli igrati i malo povučenije. U Njemačkoj su ga forsirali da bude pravi centarfor, jak u duelima, često i leđima okrenut suparničkom vratima, pa je po tom pitanju napravio određeni iskorak. Jasno da svoj status sada ima i Sandro Kulenović, koji je to izborio igrama i golovima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 06:09