GORAN MEHKEK Cropix
STIGLE PRVE PROGNOZE

Dinamo na korak od ‘nove‘ Lige prvaka: Pogledajte kakvi sve velikani prijete Modrima, bit će to spektakl

Dinamo bi prema trenutnom stanju bio u trećem od četiri ‘pota‘ gdje ga čekaju jaki protivnici
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 15:53

Modri već mogu ‘nanjušiti‘ europsku jesen u Ligi prvaka. Dakako, i u uzvratu treba biti iznimno oprezan protiv jakog Qarabaga, ali maksimirskih 3:0 velika je prednost koju Jakirovićevi momci nose u drugu utakmicu play-offa. Obrane li zagrebački Plavi tri gola u Azerbajdžanu, čeka ih nagrada UEFA-e u vidu ogromnih 30 milijuna eura.

Ove godine u Ligi prvaka predstavlja se novi format. Svih 36 klubova igrat će u istoj grupi u kojoj će igrati protiv osam protivnika. Svaki klub će dobiti po dva protivnika iz svake jakosne skupine što znači da bi Dinamo igrao protiv osam različitih momčadi. Četiri utakmice bi se igrale na Maksimiru, a četiri u gostima. Ždrijeb ligaške faze održat će se 29. kolovoza i tada će biti poznati potencijalni protivnici Dinama ako zagrebački klub uđe u elitno europsko nogometno natjecanje.

Momčadi su i dalje podijeljene u jakosne skupine, međutim to ne znači, kao i prije, da protivnici ne mogu igrati jedan protiv drugog iz istoga ‘pota‘. Ograničenja se odnose jedino na to da međusobno ne mogu igrati klubovi iz iste lige.

Stranica Football Meets Data sada je napravila projekciju s potencijalnim ‘potovima‘. Dinamo bi prema trenutnom stanju bio u trećem od četiri ‘pota‘ gdje ga čekaju europski velikani Feyenoord, lisabonski Sporting, PSV, zatim FC Salzburg, Lille, Young Boys, Glasgow Celtic i Bodø/Glimt.

Ostala je još samo jedna, i to savladiva, prepreka. Načeti Azerbajdžanci.

Linker
05. rujan 2024 11:11