Damir Krajač/Cropix
MEČ POSEBNE TEŽINE

Dinamo na Poljudu neće igrati na bod, Bišćan se sa svojim igračima želi dokazati u najizazovnijem ringu

Nije isto osvojiti titulu u sljedećem kolu u Osijeku, ili ispiti pjenušac u gradu pod Marjanom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2023. 15:24

Osvojiti naslov prvaka u Splitu za Dinamo je kao izvjesiti plavu zastavu na zvonik Svetog Duje. Titule koje se potvrđuju na stadionu najvećeg suparnika su posebne težine, iznimno drage, jedne od onih koje ostaju opjevane u sjećanjima navijača i klupskim almanasima.

Dečki Igora Bišćana upravo su se našli pred jednom takvom, mogu je uzeti na Poljudu, nakon kraja utakmice otrčati pred svoje najvjernije poklonike Bad Blue Boyse i ‘okinuti‘, nazovimo je - milenijsku fotografiju. On bio zaista imala posebno, uokvireno mjesto u klupskoj trofejnoj tribini. Svi u plavom domu sanjaju upravo takav rasplet nakon današnjeg El Croatica.

I onda raspjevani, pobjednički povratak u Zagreb. Moguće i kakav doček ispred maksimirskog stadiona. Naslov prvaka kojeg se osvoji protiv najvećeg, vječitog suparnika, to je definitivno to! Konačni trijumf koji pokazuje da su šampioni istinski šampioni koji mogu utišati krcati Poljud, pokoriti najveći izazov.

image

Igor Bišćan

Goran Mehkek/Cropix

Da, Dinamo će sigurno osvojiti naslov prvaka, zna se to već neko vrijeme, to nikad nije niti bilo upitno. Pa čak i u ono vrijeme krize igre i rezultata koja je završila smjenom Ante Čačića. No priznat ćete, nije isto osvojiti titulu u sljedećem kolu u Osijeku ili kolo kasnije u Maksimiru protiv Šibenika i ispiti pobjednički pjenušac u gradu pod Marjanom. Razlika je to kao nebo i zemlja.

Bišćanova momčad želi se dokazati u najizazovnijem ringu, u atmosferi koja im neće biti naklonjena, pred Hajdukovim navijačima koji će ih kao što je to već normalno i logično, dočekati ‘na nož‘. Ne sjećamo se da je u posljednje vrijeme vladalo toliko zanimanje u metropoli za jednu utakmicu kao za ovu današnju. O njoj se raspravlja i priča ne samo u nogometnih krugovima.

Modri su u finoj poziciji, za blistav i slavljenički povratak u Zagreb dovoljan im je samo bod. Međutim, po raspoloženju u Maksimiru, Dinamo neće igrati na bod, Bišćanovi dečki će u grotlu Poljuda igrati na pobjedu. Pobjeda bi bila još jedan dodatni začin, još dominantnije i veselije zaokružila priču oko osvajanja naslova. Bio bi to i najveći trenerski trijumf novog trenera zg-kluba, u rangu onog kad je s Rijekom protiv Dinama osvojio hrvatski kup. S velikim nestrpljenjem čekamo današnje plavo izdanje u Splitu. Ovog trenutka je to za Modre ‘utakmica svih utakmica‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:09