Vlasnik Chelseaja Todd Boehly (u sredini)

 GLYN KIRK Afp
DVA RAZLIČITA SVIJETA

Dinamo na Stamford Bridgeu, a vlasnik ‘sređuje‘ igrača koji košta više od cijele momčadi hrvatskog prvaka!

Malo si toga u Maksimiru mogu zamjeriti kad se uzmu u obzir financijske relacije sa suparnicima kao Chelsea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2022. 11:20

Svatko ima svoj dojam o nastupu Dinama u Ligi prvaka. Jedni misle da su četiri osvojena boda sasvim OK u jakoj i uglednoj konkurenciji, drugi tvrde da se moglo i moralo više.

Bilo kako bilo, Modri su zaključili svoju europsku avanturu za ovu sezonu, a možda će im opsežna analiza otkriti da su doista u nekim detaljima mogli biti i bolji, učinkovitiji i uspješniji. Osobito u ogledima s RB Salzburgom...

No, kad se uzme u obzir šira slika, malo si toga u Maksimiru mogu zamjeriti, pogotovo kad se uzmu u obzir financijske relacije sa suparnicima kao što su Milan i Chelsea. Radi se, naravno, o dva potpuno različita svijeta, što ilustrira i sljedeća vijest iz Londona.

O tome u kakvom su društvu bili Modri u skupini Lige prvaka puno govori i informacija da je Chelsea ovih dana sve bliže transferu iznimno darovitog i skupog 19-godišnjeg veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama.

image

Jude Bellingham

DANIEL ROLAND Afp

Vrijednost igrača iz Dinamovog rostera procjenjuje se na Transfermarktu na 95.95 milijuna eura, dok sam Bellingham ‘vrijedi‘ 90 milijuna eura. Međutim, Bluesi bi za njega mogli platiti još viši iznos, daleko veći od vrijednosti cijele momčadi hrvatskog prvaka!

Tijekom ovog tjedna otkriveno je kako će Borussia Dortmund tražiti oko 150 milijuna eura za engleskog reprezentativca, a njemački Bild tvrdi kako su, uz Chelsea, ozbiljni potencijalni kupci i Liverpool, Manchester City te Real Madrid.

Otočki su mediji izvijestili kako je Chelseajev vlasnik Todd Boehly već kontaktirao oca i agenta mladog veznjaka kako bi stekao prednost u pregovorima.

Cijena od 150 milijuna možda se čini pretjeranom, no ipak je riječ o 19-godišnjaku ogromnog potencijala, kojeg mnogi već sad smatraju najboljim mladim veznjakom u nogometnom svijetu.

Bellingham je u Dortmund stigao 2020. godine iz Birmingham Cityja za 25 milijuna eura i 5 % od budućeg transfera, a ugovorom je za Borussiju vezan do 2025. godine.

Linker
24. travanj 2024 08:00