Ante Čačić

 GORAN MEHKEK Cropix
UGODNA SITUACIJA

Dinamo ni ove zime ne mora prodati nikoga! A Čačiću pod bor možda stigne (ne)očekivani poklon

Dobre partije u Kataru samo bi mogle pojačati interes za Modrima, ali prodaja nije nužna.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. studeni 2022. 10:33

Maksimir miruje nakon uspješne jeseni. Većina je igrača na zasluženom odmoru, s Hrvatskom su, znano je, na SP Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković i Mislav Oršić, a Sadegh Moharrami je u Katru s Iranom.

U nedjelju su se, pak, Stefan Ristovski i Mahir Emreli sučelili u Skoplju u prijateljskoj utakmici Sjeverne Makedonije i Azerbajdžana, završilo je 3:1 za goste (1:1). Kapetan Makedonaca, Stefan Ristovski, bio je na travnjaku svih 90 minuta, a Emreli je ušao u igru u 59. minuti. Spomenimo da su Makedonci uzdrmali dvije grede...

Okupit će se Plavi na prozivci sredinom prosinca, a tada će se i rješavati neke važne potankosti u svezi igračkog kadra za proljetni dio sezone. Logično je očekivati da će neki igrači, koji su manje igrali ove jeseni, napustiti Plave, neki će otići na posudbu, s nekima će se Dinamo rastati. No, bilo kakva nagađanja u ovom su trenutku bespredmetna, posebno stoga jer bi se svašta moglo dogoditi nakon SP.

Podignuta rampa

Možebitne dobre partije “dinamovaca”, naime, svakako će zaintrigirati eventualne kupce i tada bi u Maksimir mogle sletjeti i ponude o kojima će se svakako ozbiljno razmisliti. Međutim, Dinamo nije primoran prodavati igrače, barem ne u ovom zimskom prijelaznom roku, tako da bi te ponude doista trebale biti još kako bogate, ne bi li hrvatski prvak “podignuo rampu” za odlazak svojih najboljih igrača.

Trener Ante Čačić ima ugovor s Dinamom do kraja ove sezone i zasad se nije razgovaralo o produžetku te ugovorne obveze. No, možda se i to dogodi početkom priprema, možda klupsko vodstvo ponudi Čačiću novi kontrakt nakon iznimno uspješne jeseni. Kao svojevrsnu božićnu čestitku “pod bor”...

image

Iza Modrih je uspješna jesen

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Na čak 30 odigranih utakmica, podsjetimo, Dinamo je ostvario 20 pobjeda, upisao je četiri remija i doživio je šest poraza. Odigrao je 18 dvoboja u domaćim natjecanjima (prvenstvo, Kup i Superkup), te 12 u Europi, po šest u kvalifikacijama i u skupini Lige prvaka. Prvenstvenu su jesen Plavi okončali s osvojenim 41. bodom (13 pobjeda, dva remija i jedan poraz), imaju šest bodova više i utakmicu manje (Istra u Puli) od drugoplasiranog Hajduka. Svladali su u Superkupu Hajduk nakon izvođenja 11-eraca, a prošetali su Jarminom u 16-ini finala Kupa.

Uspješan hod

U usporedbi s lanjskom jeseni, Dinamo je kudikamo čvršće koračao domaćim natjecanjem, unatoč spoznaji da je imao teža europska iskušenja u Ligi prvaka, nego prije godinu dana u Europskoj ligi.

Tada su Zagrepčani, naime, nakon prvog dijela prvenstva, poslije 20 odigranih kola, imali samo 40 bodova, podijelivši prvu poziciju s Rijekom i Osijekom (ali i s utakmicom više), a Hajduku su bježali pet bodova. I pet kola prije kraja osvajanje naslova bilo je još kako upitno, a onda je na klupu sjeo Ante Čačić, mirno je sezonu priveo kraju (četiri pobjede i remi) i donio trofej u Maksimir.

Zimski odmor

Pet pobjeda, dva remija i pet poraza Dinamov je europski učinak, od tih pet poraza četiri su bila pretrpljena u skupini Lige prvaka (dvaput Milan, te Salzburg i Chelsea u gostima). Peti je poraz Dinamo doživio u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u LP u norveškom Bodu, no nadoknadio je taj 0:1 minus pobjedom u maksimirskim produžecima, plasirao se u grupu i obogatio blagajnu s 20-ak milijuna eura.

Spokojan je, eto, maksimirski zimski odmor. Štoviše, neuobičajeno miran. Barem zasad...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:20