Niko Janković

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
BEZ PAKET-ARANŽMANA

Dinamo nije odustao od mladog napadača, ali transfer Jankovića u Rijeku nema nikakve veze s tim

Doznajemo i da bi se dolazak Monsefa Bakrara definitivno trebao realizirati početkom tjedna
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. lipanj 2023. 09:33

Prvi broj - ništa. Drugi - visoko iznad gola. Treći - "dobra, dobra"... Kada se dogodi takva situacija, onda je pouzdano jasno da se nešto opasno "kuha". To što je vikend, konačno, u nogometu doista ne znači baš ništa...

Operativni Dinamo, kao i određeni izvori, prilično su, dakle, tijekom subote bili šutljivi, a kroz taj muk probila se tek jedna informacija. Koja se više pokazala nadom. "Janković ‘otvara‘ Frigana", glasila je poruka, koja je, ipak, kako barem sada stvari stoje, završila u - gol autu.

Iako je odlazak Nike Jankovića na Rujevicu logično sugerirao otvaranje paket-aranžmana, on u ovome času nije na vidiku. U prijevodu - jedan posao (Jankovićev) nije u zakonu spojenih posuda s onim Friganovim. To će ići drugačije. Daleko od toga da je Dinamo odustao, ali "plavi dim" apropos toga neće zavijoriti iznad Maksimira...

image

Matija Frigan

Razvan Pasarica/sport Pictures/imago Sportfotodienst/profimedia

Jedan drugi, međutim, doista bi - vijest koja se počela širiti tijekom petka, vezana uz Istrina Monsefa Bakrara (22) definitivno bi se trebala realizirati najkasnije do početka idućeg tjedna. Posudba bez prava otkupa, što jest kuriozitetni "deal", nadomak je svome kraju, čemu je, pak, koliko doznajemo, najviše kumovao - Igor Bišćan.

Upravo je trener Dinama u tom alžirskom napadaču (osam pogodaka i tri asistencije) vidio nešto što smatra da će mu itekako oplemeniti svlačionicu i mogućnosti u igri. Nije samo "ona" utakmica Istre 1961 i Dinama u Puli bila ta koja je "kupila" Dinamova trenera, već je on dodatnim analizama zaključio kako bi takvog igrača bio grijeh propustiti. Nakon tog miga, Dinamova Uprava krenula je u akciju, čiji se, dakle, kraj nazire, i time bi Bakrar trebao biti druga "modra" prinova nakon Bernauera.

Iza kulisa, pak, priča se i o novom interesu za zasad nepoznatog igrača koji dolazi izvan ingerencija HNL-a. O kome je točno riječ, i o kojoj se poziciji radi, trebali bismo saznati vrlo skoro. Kad je riječ o izlaznim transferima, izuzev klasičnih lažnih turskih dimnih bombi, ništa konkretno u ovom času nije na stolu. Što ne znači da uskoro neće biti.

Linker
16. svibanj 2024 14:19