Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
DOGOVOR NAKON NEVREMENA

Dinamo nije uspio ‘isposlovati‘ novi susret s velikanom, ideja Modrih ne sviđa se Turcima

I da se odigrala, preskočili bi ju Nevistić, Hoxha, Rog i Kačavenad
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2024. 18:11

Dinamo nije odigrao drugu pripremnu utakmicu. Ogled s Bešiktašom je otkazan zbog nevremena koje je u subotu vladalo u Sloveniji, a koje je doprlo do mjesta odigravanja utakmice, do Lendave. Žestoka oluja spustila se nad tim slovenskim gradićem prije početka utakmice.

Gromovi i munje parali su nebo, bili su tako glasni da su izazivali jezu. Zvuk je bio tako jak kao da su padale granate. Tuča koja je bila samo mrvicu manja od teniske loptice zasipala je slovenski gradić, vjetar je grane drveća savijao do poda. Bila je to prava ‘oluja svih oluja‘, da postoje neki slovenski lovci na uragane sigurno bi bili u akciji. Travnjak stadiona domaće Nafte brzo je postao zeleno-bijela podloga, jer su se loptice koje su napadale iz olujnih oblaka zadržale na travi. Igrači Dinama i Bešiktaša su se, naravno, povukli s zagrijavanja u svlačionice, čekajući da prođe pakao koji je vladao vani. I pakao je lagano prošao, tuča je prestala, vjetar se stišao, ali i dalje su odjekivali gromovi...

U takvim uvjetima bilo je opasno igrati, pa su se klubovi dogovorili da se neće igrati. Uostalom i travnjak je nakon nevremena bio nepogodan za igru. Dinamo je utakmicu koja je otkazana želio igrati u nedjelju, ali taj termin nije odgovarao Turcima. Bešiktaš je pak želio igrati u srijedu, ali to je dan kad Dinamo igra s Krivbasom, te nakon toga putuje kući.

Inače, da se igrala, utakmicu bi preskočili vratar Ivan Nevistić koji i dalje ima problema s leđima, Arber Hoxha kojem se upalila tetiva koljena (ista ozljeda ga je mučila i na Euru), a Marko Rog i Lukas Kačavenda dobili poštedu, s tim dvojcem se ne želi riskirati. Zanimljivo, iako je utakmica bila zatvorena za javnost, na tribinama smo zamijetili stotinjak gledatelja, dvadesetak njih u dresovima Bešiktaša, bilo je nekoliko u dresovima Dinama, a na tribine su se ‘preko veze‘ probili i neki domaći ljudi iz Lendave. Ali na kraju su otišli razočarani, nisu vidjeli okršaj Dinama i Bešiktaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 14:51