Sammy Mmaee

 DINAMO/SCREENSHOT
POTPISAN UGOVOR

Dinamo objavio novi transfer: ‘Ogromno pojačanje, možemo ga usporediti s Theophileom‘

"Ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni - osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka...", poručio je Mmaee
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 14:00

Samy Mmaee novi je igrač Dinama, objavio je hrvatski prvak na službenim stranicama. Marokanski stoper potpisao je višegodišnji ugovor s Modrima i četvrto je ovoljetno pojačanje maksimirskog kluba (Pjaca, Torrente, Filipović).

Mmaee je svojedobno nastupao za belgijsku U17 i U19 reprezentaciju, a potom izabrao Maroko, gdje mu je prvi poziv u reprezentaciju uputio Vahid Halilhodžić. Za nacionalnu je momčad u međuvremenu odigrao 10 utakmica.

Sportski direktor Dinama Marko Marić ističe da se radi o igraču koji je "ogromno pojačanje".

- Mislim da ga možemo usporedit sa Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan. Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci. Uostalom, Vaha Halihodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice Zebića, Jakirovića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari - rekao je Marić za službenu stranicu Dinama.

Mmaee je istaknuo da mu je drago što je potpisao za Dinamo.

- U Ferencvarosu sam igrao i s nekim bivšim igračima Dinama - Rokom Baturinom, Marijanom Čabrajom i Amerom Gojakom pa mi je baš Gojak napričao puno lijepih stvari o klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene osobno u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni - osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi. Hvala Upravi kluba na povjerenju, obećajem da ću dati sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo skupa ostvariti brojne uspjehe kojih ćemo se rado prisjećati - rekao je Mmaee.

Linker
17. srpanj 2024 14:05