Krešimir Antolić i Mirko Barišić

 SCREENSHOT CROPIX
SLUŽBENO PRIOPĆENJE

Dinamo objavio zašto su smijenjeni baš svi ‘Mamićevi nadzornici‘: ‘Naštetili su ugledu kluba...‘

Na sjednici Izvršnog odbora kluba isključen je kompletni Nadzorni odbor
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. veljača 2023. 17:34

Na sjednici Izvršnog odbora Dinama glasovanjem su isključeni predsjednik Miroslav Rožić te članovi Nikola Polak i Andrej Meniga. Također, iz kluba je isključen i član Izvršnog odbora Damir Zorić, dakle kompletni Nadzorni odbor Dinama. Klub se o svemu oglasio priopćenjem na službenoj stranici, a prenosimo ga u cjelosti:

"Izvršni odbor kluba odlučio se za radikalnu odluku glasovanjem. Po našim izvorima sedam članova bilo je za isključenje iz kluba, dvojica su bila suzdržana, a samo jedan je bio protiv.

U četvrtak 2. veljače 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici se raspravljalo o događajima koji su se odvijali od posljednje Skupštine kluba održane 12. prosinca 2022. godine te su doneseni određeni zaključci i odluke.

Izvršni odbor je na temelju razmotrenih prijava pristiglih od strane pojedinih članova kluba u razdoblju od 23. prosinca 2022. do 1. veljače 2023. godine, a konkretno podnesenih protiv predsjednika Nadzornog odbora, članova Nadzornog odbora, dvojice članova Izvršnog odbora te jednog člana Skupštine, te na temelju neposrednih saznanja i opažanja zaključio da su četvorica članova GNK Dinamo, a to su predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, članovi Nadzornog odbora Andrej Meniga i Nikola Polak te član Izvršnog odbora Damir Zorić, svojim kontinuiranim postupanjima od 12. prosinca 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima Kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu Kluba, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima sukladno Statutu.

Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled Kluba i svih članova Kluba, a navedeni pojedini članovi Kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje. Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi Kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. siječnja 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i ‘‘duboko politiziranom i pravno manjkavom‘‘ čime su također naštetili ugledu Kluba.

Budući da su svojim kontinuiranim protupravnim postupanjima naštetili ugledu GNK Dinamo i drugim članovima Kluba, Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o isključenju iz članstva u GNK Dinamo članova Kluba Miroslava Rožića, Andreja Menigu, Nikolu Polaka i Damira Zorića. Naglašavamo da je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo", stoji u priopćenju Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:30