DAMIR KRAJAC/CROPIX
VRUĆI TRANSFER

Dinamo odbio 10 milijuna eura! Ali, Oršić želi otići, pogledajte koliku mu plaću nude Englezi...

Najbolji modri strijelac u posljednje četiri sezone igrat će derbi protiv Rijeke! A onda, tko zna...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2022. 20:35

Mislav Oršić igrati će protiv Rijeke! Dinamo radi sve da Mislav Oršić ostane u plavom domu, odbio je 10 milijuna eura koje je ponudio Burnley!

To je trenutačno najvažnija informacija iz maksimirske šume pred nedjeljni derbi s Rijekom. Nego, jesmo li vam već polako dosadni s pričama o Oršiću i njegovom mogućem odlasku u Premiership, u Burnley? Možda i jesmo, ali ta priča i dalje cirkulira maksimirskim dvorima, svaki dan se raspravlja o Dinamovom najboljem strijelcu u posljednje četiri sezone. Raspravljalo se i u četvrtak.

Roba je dakle još uvijek 'vruća', bez obzira što je maksimirski klub odbio ponudu za svog najboljeg golgetera, zato smo jednostavno primorani da vas svakodnevno izvještavamo o mogućem raspletu priče. Zato smo i naglasili onu prvu rečenicu u kojoj smo naveli da će Oršić igrati protiv Rijeke, a i onu da je modri klub odbio lukrativnu ponudu iz Premiershipa. Ipak, još se zaista ne zna što će se dogoditi do konca prijelaznog roka. Možda se ponuda podeblja, možda se u Dinamu predomisle.... A informacije o Oršiću slijevaju se poput vodopada doslovno iz sata u sat.

U četvrtak prijepodne sjela je informacija da će Oršić na kraju ipak završiti u Premiershipu. Izvor je bio menadžerski... Onda su slijedile nove vijesti, jedna je hvatala drugu kao mačka miša. Što je bio sukus? Dinamo ne želi prodati Oršića, ali još uvijek nije sve gotovo, ne može se još podvući crta. Znaju se ipak neke odrednice (ne)mogućeg posla.

Prva glasi; Mislav Oršić želi otići u Premiership, u Burnley! Nema veze što su posljednji na tablici, što bi slijedeće sezone mogli igrati u Championshipu. Mislav već ima 29 godina, ovu priliku vidi kao vjerojatno posljednju mogućnost da zaigra u Premiershipu, što mu je velika želja. Nije zanemariva niti činjenica da bi prema nekim izvorima mogao zarađivati između 1,5 do 1,7 milijuna eura godišnje.

image
YANNICK VERHOEVEN Dppi Via Afp

No, najveći problem transferu jest 'kvaka 40'. Toliko bodova naime osim Dinama imaju Osijek i Rijeka. Dinamo najesen nije bodovno odmaglio, na proljeće će se grčevito boriti za naslov prvaka. Plaše se u Maksimiru da im navijači nikada ne bi oprostili da prodaju Oršića, a da na kraju ne osvoje naslov. Oršić je iz kategorije igrača koje Dinamo ne može prodati ad hoc, bez jasno zacrtanog plana o tome tko će ga nadomjestiti. Da, ima i neke priče oko iznosa transfera i dinamici plaćanja od strane Burnleya, ali to bi se prema našim informacijma 'ispeglalo', nije presudno. Modri klub ionako ima dovoljno financija za samoodrživi život. Modri se plaše prodati Oršića kako ne bi izgubili trku za titulom!

Definitivno, nije laka odluka kad je o Dinamu riječ. Oršić je postao jedan od simbola uspjeha Dinama, čovjek koji bi momčadi jako nedostajao ne samo u igračkom, već i u tom simboličkom smislu. Kao da recimo Bayern prodaje Lewandovskog. Kod takvog transfera potrebno je podmiriti tri interesa. Interes Dinama, interes Oršića i interes Burnleya. Interes Modrih svakako je ne ugroziti trku za titulom slabljenjem momčadi, ali i zaraditi iznos koji će imati značajniji utjecaj na financije.

Makar, ponuda od 10 milijuna eura koja je od Burnleya sjela na maksimirsku adresu itekako golica. Ali i naglašava još jednu činjenicu. Dinamo je dakle, tu ponudu odbio. Kad klub odbije ponudu od 10 milijuna eura za svog igrača od 29 godina, i kad ne zna hoće li za njega više ikada dobiti takvu lukrativnu, onda to govori o snazi kluba. Dinamo je trenutačnim odbijanjem ponude od 10 milijuna eura zaista pokazao golemu snagu.

E sad, hoće li se Oršić na kraju prodati ako Dinamo do kraja prijelaznog roka dovede pojačanje koji bi ga moglo nadomjestiti? To je još otvoreno. Tijekom dana pristigla i informacija da se opet budi priča oko dolaska Lukasa Kačavende, ali kako je stigla tako se i ugasila. Talijani pišu da je za mladog igrača Lokosa zainteresirana Genoa, ali ima mladac još ponuda. Također, nema nikakve šanse da u modri dom stigne Kristijan Lovrić, kao niti Robert Murić. Kao niti Martin Ojeda koji se priključio treninzima Godoy Cruza, makar Dinamova ponuda od 5,3 milijuna eura još stoji. Kao niti Emreli iz Legije... Čolak je pak preskup, previše izgleda 3,5 milijuna eura. Tako sada stvari izgledaju....

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ne pojavljuje se na obzoru neko novo ime za koje je Dinamo zainteresiran. Zimski prijelazni rok i jest ponešto specifičan, na zimu se obično ne radi na ozbiljnoj rekonstrukciji momčadi. Osim ako se neka pozicija ne želi oplemeniti, kao što je to slučaj s Petrom Bočkajem, odnosno kao što je Dinamo želio dovesti Ojedu za poziciju desnog krila.

Iz Dinama se na tu temu službeno ne izjašnjavaju, ne žele od mogućeg transfera napraviti nogometni 'Big brother'. Informacije cure okolnim putevima. Čekamo dakle vidjeti Oršića protiv Rijeke, a onda tko zna... Možda se odbijenica ipak pretvori u transfer s još većom cijenom, možda Modri do kraja prijelaznog roka pronađu zamjenu za Oršića.

Linker
24. travanj 2024 19:33